Férfias verseny: nem Fa Nándor nyert, de nem is Litkey

Varga Lajos nyerte Nelson nevű hajójával a TBS-nagydíjat, az éjszaka folyamán zárult szóló Balaton-kerülő vitorlásversenyt.

BuL
2014. 09. 27. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22 hajó alkotta mezőny péntek délelőtt rajtolt el Balatonfüredről, majd Keszthelynek vette az irányt, a fordulás és visszatérés után pedig még a keleti medencében is tett egy hurkot almádi és aligai fordulóval, mielőtt Balatonfüredre visszaérkezett volna.

A nagydíj hivatalos honlapjának beszámolója szerint Varga még pénteken, 23 óra 18 perckor a verseny történetének leggyorsabb menetét vitorlázva 13 óra 18 perces idővel futott be elsőként, Fa Nándor (Fahajó) lett a második 16 perces hátránnyal, harmadikként pedig – már szombat hajnalban beérkezve – Litkey Farkas (Evopro Generali) végzett.

A versenyen 8 méteres, nyitott kategóriájú hajók indulhattak.

1. Varga Lajos (Nelson) 13:18 ó (versenyrekord)
2. Fa Nándor (Fahajó) 13:34
3. Litkey Farkas (Evopro Generali) 14:01
4. Fináczy Péter (Code8) 14:06
5. Bujáky Attila (HÓD) 14:17
6. Keller András (INNOV8!) 14:20

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.