Ha ez pólómeccs lett volna, vízbe fullad az egész csapat

Talányosan mondta az edző csapata meghökkentő, ötgólos veresége után: reméli, jól döntött lelketlenül játszó együttese.

Ch. Gáll András
2014. 09. 17. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Érd tavalyi bronzérmes női kézilabdacsapata favoritként érkezett szerda este a bajnoki negyedik fordulóra az addig pont nélküli Debrecen otthonába. Az 1990-es évtizedben még nemzetközi kupákat nyert, mára saját utánpótlására építő, nevelőegyesületté visszavedlett DVSC azonban rácáfolt a papírformára, és 28–23-ra elintézte a széteső és motiválatlannak tűnő vendégcsapatot.

Az érdiek részéről mindvégig Szabó Edina edző tűnt a legvehemensebbnek, ám játéklehetőség híján legfeljebb szózatot intézhetett Klivinyiékhez, illetve szokásos, élénk gesztikulációját vethette be. Csakhogy mindez nem használt a saját szintjén remekül küzdő és kézilabdázó „Loki” ellen.

A váratlan, 28–23-as végkifejletnél már csak Szabó Edina értékelése volt meglepőbb, hiszen a televízió kamerája előtt egyebek mellett ezeket mondta: „Nagyon sok érthetetlen dolog történt a pályán, nagyon sok olyan dologból kaptunk gólt, amire számítottunk. Nagyon lelketlen játékot láttunk az Érd részéről, nincs ezzel semmi probléma, remélem, jó döntés volt ez a lányok részéről.”

Innentől sorjáznak az érdemi kérdések. Mi volt jó döntés? A lelketlen játék? Az edző arra célzott, hogy csapata tudatosan valaki, valami ellen, esetleg speciális, sporton kívüli okból kézilabdázott így? Vagy mindez nem volt egyéb, csupán hirtelen felindulásból fakadt, átgondolatlan érzelemkitörés?

A következő tréning előtt mindenesetre lesz mit megbeszélni. Mert az érdiekéhez hasonló produkcióra mondják, hogy pólóban elképzelhetetlen lenne, hiszen akkor vízbe fulladt volna az egész csapat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.