Infarktusos ferencvárosi vereség a szezon meccsén

Az FTC–Rail Cargo Hungaria őrült büntetőpárbajban veszítette el a Leipzig elleni BL-selejtezőt.

Ch. Gáll András
2014. 09. 21. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-selejtező sorsolására nem lehetett panasz, hisz míg a másik kvalifikációs kvartettben két-két skandináv és délszláv alakulat feszült egymásnak, addig a Fradi egyetlen komoly vetélytársa a HC Leipzig volt. Rontotta azonban az esélyeket, hogy a tornát Lipcsében rendezték. A szombati elődöntőben az FTC könnyedén, 33-25-re elintézte a holland Dalfsent, a Leipzig pedig a 15-5-ös félidő dacára valamivel nehezebben, 22-18-ra a fehérorosz BNTU Minszket, bár a németek a hajrában már minden bizonnyal a vasárnapi fináléra tartalékoltak.

Az első húsz perc alapján úgy tűnt, keveset. Elsősorban Tomori remeklésének és a rivális lengyel gólzsákja, Kudlacz semlegesítésének köszönhetően négy góllal is elhúzott már az FTC, ám a hazaiak 13-13-nál utolérték, 14-13-nál vissza is előzték, de szünetben 15-14-re ismét Szucsánszkiék vezettek. A német kaput a szülésből visszatért válogatott klasszis, Katja Schülke védte, az akciókból viszont szerencsére hiányzott a nyáron Győrbe szerződött Susann Müller. Térfélcsere után visszaállt, a négy gólos különbség, ami a 42. percre ismét elillant (22-22). Ha előbb nem, eddigre nyilvánvalóvá vált, hogy a párharc az utolsó pillanatokban dől majd el, sőt addigra sem dőlt; 28-28-nál hosszabbítás következett. Abban pedig az utolsó percben kétgólos FTC-fór, de egy egészen felfoghatatlan labdavesztést követően a Lipcse egy gólra zárkózott, majd az utolsó másodpercben 34-34-re egyenlített. Először úgy tűnt, a németek időn túli szabaddobást kapnak csak, ám azt a zsűrinél felrimánkodták egy egypasszos akcióra, amiből Kudlacz kilőtte a pipát.

A lidérces este büntetőpárbajba torkollt, és mivel a tíz lövőből csupán Szarka Adrienn hibázott, a HC Leipzig iratkozott fel a BL-főtáblára. A magyar női kézilabdázásban már megéltünk iszonyatos végjátékokat, de a vasárnap esti mindenképpen dobogó közelben van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.