Jó esély a magyar olimpiarendezésre?

Magyarország igazi sportnagyhatalom, az egyetemi sportok terén is jelen volt a legelső pillanatoktól fogva.

MNO
2014. 09. 24. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szerdai tájékoztatása szerint a Francia Olimpiai Bizottság alelnöke a MEFS és a Magyar Sporttudományi Társaság által szervezett „Magyarország az egyetemi sportmozgalomban” című konferencia díszvendégeként volt jelen a Testnevelési Egyetemen. „Persze még nagyon sok tárgyalást, megbeszélést kell folytatni, a magyar sportpolitika minden erejét bevetni, továbbá előterjeszteni egy meggyőző és erős pályázatot, amely lehetőséget adna a legnagyobb sportesemények megrendezésére” – jelentette ki Gallien, akinek a személyében az elmúlt húsz évben először látogatott Magyarországra a Nemzetközi Egyetemisport Szövetség (FISU) vezetője. A sportdiplomata közölte: Magyarország igazi sportnagyhatalom, az egyetemi sportok terén is jelen volt a legelső pillanatoktól fogva. „Szerencsés vagyok, hogy olyan nagyságokat ismerhettem meg, mint Zsivótzky Gyula, akire mindig is csodálattal tekintettem” – tette hozzá.

Az előadásokat követően a FISU elnöke átvette a MEFS elnöksége által számára megítélt Frenkl Róbert-díjat. A MEFS és a Magyar Sporttudományi Társaság volt elnökéről elnevezett elismerést Frenkl Róbert születésének nyolcvanadik évfordulóján Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Frenkl Sylvia, Frenkl Róbert felesége adta át. A rendezvényt követően a Claude-Louis Gallien Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével, Schmitt Pál korábbi államfővel, a MOB tiszteletbeli elnökével és Simicskó István sportért felelős államtitkárral is találkozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.