Jön a variálás a kézilabda-Eb-vel

A 2018-as és 2020-as férfi- és női kézilabda-Eb-k helyszíneiről, valamint a 2020-ban életbe lépő létszámemelésről dönt az EHF.

BuL
2014. 09. 16. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint az EHF honlapjáról kiderül: nagy versengés nincs, lévén a négy eseményre egy-egy pályázat érkezett, így a küldöttek egyszerű többségének szavazata kell a rendezés elnyeréséhez. A 2018-as férfi-Eb-re Horvátország kandidál Zágráb, Split, Varasd és esetleg Porec bevonásával. A 2018-as női Eb-re Franciaország adott be pályázatot, és így első alkalommal lehet kontinenstorna házigazdája. A csoportmeccsek Nantes-ban, Brestben, Nimes-ben és Nizzában lehetnek. A középdöntőt Metzbe és Pauba tervezik, a helyosztóknak a párizsi Bercy Aréna adna otthont.

A 2020-as Eb-ken az eddigi 16 helyett már 24 csapat szerepelne, de erről előbb szavazni kell. A módosítás szerint hat négyes csoport lenne, a kvartettekből az első kettő jutna tovább a 12-es – két hatos csoportú – középdöntőbe. A 2020-as férfi-kontinensviadalt közösen Ausztria (Bécs, Grác), Norvégia (Trondheim, Oslo) és Svédország (Malmö, Göteborg, és a végjáték: Stockholm) rendezné. A női Eb-nek Dánia (Herning) és Norvégia (Trondheim, Oslo, Stavanger, végjáték: Oslo) adna otthont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.