Kenyér bácsi lesz a budapesti félmaraton korelnöke

A rendező Budapest Sportiroda tájékoztatása alapján kijelenthető, hogy rekordlétszám lesz vasárnapi budapesti 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon.

Deák Zsigmond
2014. 09. 12. 11:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők közlése szerint  az előnevezések száma átlépte a tizenháromezret (13 100), szemben a tavalyi 12 850-nel. Magyarország minden megyéjéből jönnek a futók, összesen 775 településről küldték be a nevezéseiket. A külföldiek körében is komoly az érdeklődés, hetven országból kétezren érkeznek hozzánk (ez szintén rekord), a legtöbben Nagy-Britanniából, Olaszországból és Szlovákiából. A szlovákiai és a romániai nevezők kétötöde határon túli magyar. A külhoniak száma húszszázalékos emelkedést mutat a tavalyi évhez képest.

A mezőnyben 569-en életük első félmaratonját teljesítik, legalábbis hivatalos viadalon, amelynek legidősebb indulója a 81 éves Kenyér Imre lesz. Aki úgy érzi hogy 21,0975 kilométert és az élményt is megosztaná másokkal, akkor erre is van mód, párban vagy akár trióban is. A kezdőket, kisebbeket, a családokat a Ligetkör 3,4 kilométeres távja várja, s babakocsis futásra is sor kerül az Olof Palme sétányon és környékén. Az esemény idején érvényes, az útvonalat érintő forgalmi változásokról e honlap tájékoztat.

8.30-8.40: félmaraton-bemelegítés Varró Gyulával
9.00: rajt – félmaraton, páros, trió
11.30: eredményhirdetés – félmaraton egyéni, páros és trió
12.00-12.10: ligetkör-bemelegítés Varró Gyulával
12.30: rajt – ligetkör, babakocsis futás

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.