Le akarták járatni a magyar fő doppingellenőrt

Feltörték Tiszeker Ágnes privát e-fiókját, és pénz kértek a nevében.

2014. 09. 16. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn szerkesztőségünk is megkapta azt a levelet, amelyet Tiszeker Ágnes nevében küldtek, s nagyon gyenge magyarsággal az állt benne, hogy a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatóját kirabolták, és sürgősen 2000 dollárt kér átutalással. „Én egy nagy ido, amíg tegnap este, amikor kiraboltak és elvesztette a készpénz, hitelkártya és mobiltelefon egy fegyverrel. Ez egy szörnyu élmény, én elütötte a fejét, de hála az égnek, hogy még élek” – olvashattuk. A levél nyilvánvalóan fordítóprogram segítségével készült, teljesen amatőr munka, hiszen a külföldi bűnözők még a számlaszámot sem adták meg, ahova pénzt várják.

A Magyar Antidopping Csoporttól kedden az alábbi szó szerinti levelet kaptuk:

Tisztelt Kollégák! Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatói pozícióját betöltő dr. Tiszeker Ágnes privát e-mail fiókját ([email protected]) a mai napon illetéktelen személyek feltörték és onnan valótlan tartalmú leveleket továbbítottak valamennyi, a címlistában szereplő személy és szervezet részére. A fentiekre tekintettel kérjük, tekintsenek semmisnek bármely, a dr. Tiszeker Ágnes nevében esetlegesen önök részére is megküldött üzenetet, amelyben a doktornőre hivatkozva pénzügyi segítségüket kérik. Tájékoztatjuk, hogy dr. Tiszeker Ágnes Doktornő hivatalos e-mail elérhetőségén, a [email protected] e-mail címen a továbbiakban is a rendelkezésükre áll. Szíves elnézésüket és megértésüket kérve, tisztelettel: Magyar Antidopping Csoport, HUNADO

A fiókot már kedd előtt feltörték, de ez valójában lényegtelen, fontosabb, hogy Tiszeker Ágnest nem sikerült lejáratni, a címlistájában levőket pedig csőbe húzni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.