Leragasztotta a száját, hogy ne káromkodjon

A hivatásos ökölvívás nehézsúlyának két brit reménysége, Tyson Fury és Derek Chisora novemberi összecsapása előtt a show már beindult.

Deák Zsigmond
2014. 09. 23. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit nehézsúlyú bunyósok közül veretlen Tyson Fury (mérlege 22–0) és Derek Chisora (20–4) egyike sem megy a szomszédba egy kis balhéért: előbbi inkább a verbális hadviselés és a szabadszájúság híve, utóbbi összeverekedett David Haye-jel egy meccs után, s megpofozta Vitalij Klicskót, annak öccsét, a királykategóriát jelenleg uraló Vlagyimirt pedig vízzel arcba köpte. Kár, hogy a ringben nem ekkora legény, minden komoly meccsét elveszítette. Viszont a jelek szerint ő maga is megkomolyodott, mert pár találkozó óta nem ő a rossz fiú. A két fél egyszer, 2011 júliusában már találkozott, s Fury pontozással nyert.

Idén nyárra újra összehozták volna a két brit nehézsúlyút, de Chisora sérülése közbejött. Ekkor gurult el Fury gyógyszere, aki olyan szavakkal illette riválisát, amit az angol bokszszövetség 15 ezer fontos büntetéssel díjazott. A halasztott derbire novemberben kerül majd sor, s a felvezető sajtóesemények közül a legutóbbin Fury leragasztotta a száját, nehogy valami csúnyán mondjon. Egyszer azért felmutatta a középső ujját, amikor Chisora arról értekezett, melyik menetben fogja majd kiütni: „Jól tette, hogy nem szólalt meg, de ki tudja, bírja-e majd heteken át. A meccsen meg kicsapom, mint júliusban tettem volna vele.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.