Levelet küldött a NOB-elnök Budapestre

Thomas Bach megköszönte a Nemzetközi Fair Play Bizottság nankingi szerepvállalását.

FT
2014. 09. 15. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Háromezer-nyolcszáz sportoló vett részt a második nyári ifjúsági olimpiai játékokon a világ minden tájáról Nankingban. A sportbeli eredményeken túl az ifjúsági olimpia célja a NOB kulturális és oktatási programján keresztül, hogy a fiatal sportolókat megismertesse, felruházza olyan eszközökkel és képességekkel, melyek hozzájárulnak személyes fejlődésükhöz – a sportpályán kívüli életükben is” – írta Thomas Bach a Kamuti Jenőnek címzett levelében.

A NOB elnöke levelében külön kiemelte a Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) nankingi szerepvállalását. „Szeretném ezúton is megköszönni a CIFP nagyon értékes hozzájárulását programunkhoz. A fair play sátorban több ezer fiatal ismerhette meg a fair play értékrendjét az esemény két hete alatt. A CIFP csapata nagyon emlékezetesen és interaktívan mutatta be a fair playt, amit én személyesen is megtapasztaltam a pavilonban tett látogatásomkor.”

Kamuti Jenő és Thomas Bach kétoldalú megbeszélést is folytatott Nankingban a jövőbeni szorosabb együttműködésről. Erre utalva zárta sorait a NOB elnöke: „Ismételten szeretném köszönetemet kifejezni a gyümölcsöző megbeszélésünkért és az ott átbeszélt kitűnő javaslatokért. Hiszem, hogy a két szervezet együttműködése erősebb és szorosabb lesz a jövőben.”

Thomas Bach még Nankingban meghívta a Nemzetközi Fair Play Bizottságot a 2016-os lillehammeri téli és a 2018-as Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpiai játékokra is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.