Magnussennek megégett a feneke Szingapúrban

A McLaren dán pilótája alatt felforrósodott az ülés, és Danyiil Kvjat is megjárta a múlt hét végi futamon.

2014. 09. 22. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon kemény volt, de legalább szereztünk egy pontot – bökte ki a Szingapúri Nagydíj után a tizedik helyen leintett Kevin Magnussen. – Nem tudom, hogy elromlott-e valami az autóban, de szörnyen felforrósodott az ülés alattam; meg kell néznünk, hogy miért. És még a vizemet sem tudtam meginni, az is olyan forró volt” – árulta el a McLaren 21 éves dán pilótája, akinek a megégett feneke kisebb orvosi ellátást igényelt. A szezon leghosszabb, kétórás versenyén  Danyiil Kvjat is megjárta. A Toro Rosso 20 éves orosz pilótája már a futam közepén közölte rádión a csapatával, hogy elromlott az italadagolója, és így nem jut folyadékhoz, s csak az utolsó erőtartalékait mozgósítva tudta befejezni a versenyt. Az autójából azonban önerőből képtelen volt kiszállni, úgy kellett kiemelni az ülésből. Mint kiderült, a futamon négy kilót fogyott, s ő még pontot sem szerzett, mert a 14. helyen intették le.

A nemzetközi sajtó azonban természetesen főként Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit pilótájának a sikerét taglalja, aki az összetett pontversenyben élre ugrott, mivel csapattársa, a német Nico Rosberg műszaki hiba miatt kiesett.

„A Mercedes sikere régóta egyértelmű, az istállón belül azonban koránt sincs béke. Hol Hamilton autója mond csődöt, hol Rosbergé. A német éllovasként érkezett Szingapúrba, de azzal az érzéssel távozott, hogy az idei munkáját lehúzhatja a vécén” –  írja az El País, de azért Rosberget még semmiképpen sem kell temetni, hiszen csak három ponttal van lemaradva Hamilton mögött, s még öt futam hátra van. A Frankfurter Allgemeine Zeitung elemzése helytállóbb: „Közelharc a Mercedesnél. Egy eltörött vezeték izgalmasabbá tette a versenyfutást a vb-címért.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.