Magyar győzelem a világ leghíresebb ultramaratonján

A Kanizsai Futóklub versenyzője összetettben a 9. helyezést szerezte meg a spartathlonon.

TK
2014. 09. 27. 8:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kanizsai Futóklub versenyzője összetettben a 9. helyezést szerezte meg a világ leghíresebb ultramaratoni versenyén, amely távja 245,3 kilométer hosszú, és Athén-Spárta között rendezik meg. Lubics Szilvia ideje 26.53:40 – olvasható a verseny hivatalos honlapján.

A verseny után Lubics Szilvia a Facebookon írt a Spartathlonról:

Volt egy álmom... egy jó nagy. Hittem is meg nem is, hogy képes leszek rá, de nagyon szerettem volna. Megvolt a terv, másodperc pontosan kikalkulálva. Minden szépen ment 124 km-ig, ahonnan 3 órán át semmi sem maradt meg bennem, még a víz sem. Gyenge voltam, úgy éreztem, a hegyre sem tudok feljutni, de annyiszor felkeltem már ilyen helyzetekből! Olivér, Gyuri biztatott. Már nem volt időterv, csak beérni (lehetőleg az első helyen). A verseny végéig rengeteget hánytam az utolsó 2 órában már nem volt bennem semmi, a víz sem ment megint. De az az álom ott volt mégis. Az utolsó 10 kilométeren szédülve, gyengén ránéztem az órámra: 5:22-es ezrekkel megyek. :-O)
Kis matek: te jó ég! Ez meglesz! Igen meglesz, ha beledöglök is, ha nincs bennem semmi, ha fáj is mindenem. Csapassuk. Most vagy soha! Mennyien örülnek majd otthon, ha megcsinálom! Amit a célegyenesben éreztem kívánom mindenkinek élje át. Igeeen! Megcsináltam. 26.53!
Köszönöm mindenkinek a támogatást, a sok SMS-t, üzenetet. Ezt a futást a legnagyszerűbb tanáromnak ajánlom, aki azt mondta 23 éve, hogy ennek a lánynak akkora akaratereje van, hogy falakat lehet vele ledönteni. Drága Tanár úr! Kívánom, hogy épülj fel mielőbb betegségedből, hogy sok embernek adhass még annyi hitet önmagában, amennyit nekem adtál!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.