Magyar zsákoló fenomének színesítették a vb-t

Magyar zsákolócsapat, a Face Team szórakoztatta a spanyolországi vb közönségét.

Ch. Gáll András
2014. 09. 15. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután Paul George lábtörést szenvedett, Kobe Bryant még csak lábadozik, LeBron James, Kevin Durant, Carmelo Anthony, Chris Paul, Dwight Howard és megannyi sztár lemondta a szereplést, a laikus számára jobbára ismeretlen nevekből álló csapatot rakott össze Mike Krzyzewski, a Duke Egyetem legendás vezetőedzője, aki 2006 óta áll az Egyesült Államok szövetsége amatőr programjának élén. Talán James Harden, az elmúlt szezon legjobb NBA-ötösébe beválogatott houstoni hátvéd volt az egyetlen kivétel. A média fel is kapta a sztorit, mármint hogy az amerikaiak a B, de még inkább a C csapatukat küldik a spanyolországi vb-re, s nem is ők az aranyérem esélyesei, hanem a házigazdák.

– Úgy éreztem magam, mint ha jól szájba vágtak volna. Még hogy a B csapat! Csak azért, mert LeBron, Kobe, Durant nincs itt, mi még itt vagyunk! És elhatároztuk, hogyha a fene fenét eszik, akkor is megnyerjük a világbajnokságot – mondta Kenneth Faried, a Denver Nuggets centerbedobója, immár a Szerbia ellen 129-92-re megnyert döntő után, a torna All Star-válogatottjának egyik amerikai tagjaként.

A másik Kyrie Irving, a Cleveland Cavaliers 22 éves hátvédje, akit megválasztottak a torna legértékesebb játékosának. Irving a döntőben 26 pontot dobott, mind a hat triplakísérlete célba talált.

– Alig várom már, hogy hazaérjek Clevelandbe, nyilván megkapom LeBrontól a zrikát, a télen is így jártam, amikor az All Star-gála MVP-jének választottak. De szívesen elviselem, mert ezek életem legboldogabb és legbüszkébb pillanatai – fogalmazott Irving.

A vasárnap késő esti döntőben ugyan a szerbek ugrottak meg 15-7-re, de Irvingék egy perc alatt kiegyenlítettek, s mivel a meccsen 30 triplapróbálkozásukból 15 bement, könnyedén el is húztak. A negyedik negyed elején már 41 ponttal vezettek

A vb-nek volt magyar vonatkozása is: több alkalommal fellépett a Face Team ugrócsoport – soraiban a legendás labdarúgó, Raduly József unokájával, Csapó Istvánnal –, amely szédületes zsákolásokkal szórakoztatta Madridban a nagyérdeműt. A Face Team két éve a Britain’s Got Talent tehetségkutató műsorban szerzett magának nemzetközi hírnevet.


Dávid Kornél, az első és ez ideig egyetlen magyar NBA-kosaras, az Alba Fehérvár klubelnöke úgy látja, visszazökkent a sportág a rendes kerékvágásba.
– Az utóbbi években egyesek már azt hitték – és bizonyos eredmények ezt alá is támasztották –, hogy Európa és a világ felnőtt az Egyesült Államok mellé, sőt De most ez a roppant fiatal és szupermotivált társulat megmutatta, hogy fizikumban, gyorsaságban – reakció- és mozgásgyorsaságban – még mindig kilométerekkel a világ előtt járnak, s mivel az elmúlt húsz évben megtanultak dobni is, a jelen állás szerint verhetetlenek. Bár szívesen megnéztem volna egy spanyol–amerikai döntőt
Csak ahhoz a házigazdának legalább a negyeddöntőt sikerrel kellett volna vennie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.