Megharapták a világbajnokot? Állítás és tagadás

A hivatásos ökölvívás kategóriáktól független legjobbja, Floyd Mayweather Jr. 47. profi győzelme után nem volt elájulva önmagától, relatíve gyengébb teljesítményét többek között riválisa, Marcos Maidana állítólagos harapására vezeti vissza. Az argentin persze tagad, s magát véli nyertesnek.

Deák Zsigmond
2014. 09. 15. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyhangú pontozásos siker, a májusinál nagyobb fölény ellenére Floyd Mayweather Jr. a meccs után elmondta, nem teljesen elégedett magával, s ebben Marcos Maidanát is ludasnak látja:

– Megharapta az ujjamat. Utána zsibbadt a kezem és az ujjam is, így csak korlátozottan tudtam a balomat használni. Az első mérkőzésen élesebbnek éreztem magam. Most hulla voltam, mintha ki lettem volna száradva és ahogy mondtam, a bal kezem is érzéketlen volt a nyolcadik menettől. Egy gyenge hármast adok magamnak erre a produktumra, ennél azért tudok jobbat. Beszedtem néhány ütést, amit nem kellett volna, de hát ilyen ez a sportág. Meglátjuk, a jövő mit tartogat a számomra, a csapatommal leülünk és megbeszéljük. Nem zárkózom el semmilyen lehetőség elől, nem kerülök el senkit. Ha a Manny Pacquiao elleni meccs adja magát, akkor hozzuk össze.

Gyorsan tegyük hozzá, ha ez sikerül is, mondjuk jövőre (a 37 éves veretlen amerikai 2015 végére tervezi a visszavonulását), már egyik kiválóság sem lesz a csúcson.

A másik fél, Marcos Maidana most sem értett egyet a pontozókkal, úgy érzi, sikerült győzelmet aratnia a pound for pound éllovas felett.

– Úgy gondolom, hogy nyertem, de ha a bírók inkább azt értékelik, aki végigmeneküli a meccset, ám legyen. Agresszor voltam és diktáltam az iramot. Mayweather rengeteget fogott és lökött, a mérkőzésvezető viszont nem szólt rá semmit. Helyette inkább tőlem vont le pontot. Lehet, hogy Floyd veszett kutyának tart engem, de én nem haraptam meg. A szemembe dörgölte a kesztyűjét, de lehet, hogy a számba is jutott belőle, nem tudom. Ez nem jelenti azt, hogy megharaptam. Véleményem szerint én nyertem ezt a találkozót.

Hiába, ilyen a boksz. Még nem született meg az a bunyós, aki bevallja a jogos pontozásos vereségét. Van, aki a kiütésest se

A meccs szakmai jellegű összefoglalójában mindenesetre nincs benne a harapásgyanús eset.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.