Mégis tárgyalja az EHF a Ferencváros óvását

Az Európai Kézilabda-szövetség illetékesei elismerték, hogy ők hibáztak. Ez újabb esély a BL-be törő FTC-nek.

Ch. Gáll András
2014. 09. 25. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, az FTC vasárnap Lipcsében a BL-selejtezőben a 34–34-es döntetlent követő büntetőpárbajban 5–4-re alulmaradt a HC Leipzig ellen, ám a Ferencváros videofelvétellel tudta igazolni, hogy a németek utolsó, egyenlítő gólja időn túl esett, ezért a magyar klub óvást nyújtott be az ügyben. A kontinentális szövetség, az EHF leszögezte: valóban megérkezett hétfőn az óvás, de az befogadhatatlan, mert az érvényes versenykiírás XIII. fejezetének 1.1.1-es pontja szerint az óvási szándékot a mérkőzés lefújását követő egy órán belül írásban kellett volna jelezni az EHF delegátusa felé, ám az FTC részéről csupán szóbeli közlés történt. Csakhogy a Ferencváros vezetői írásos dokumentummal rendelkeznek arról, hogy Markus Glaser, az EHF versenybizottságának elnöke biztosította őket, elegendő, ha hétfőn küldik el az írásos anyagot.

Az FTC érthetően nem hagyta annyiban az ügyet, az EHF ellentmondásba keveredett önmagával, így kíváncsian vártuk a további fejleményeket. Ezért hívtuk fel telefonon Bognár Lászlót, a zöld-fehérek ügyvezető igazgatóját csütörtök délelőtt is, és ő újabb, kedvezőnek tűnő fejleményekről számolt be: „Az EHF elismerte, hogy útmutatásának megfelelően, jól jártunk el az ügyben, ezért a fellebbviteli bizottság visszautalta a döntést a fegyelmi bizottság hatáskörébe, és arra utasította, hogy le kell folytatnia az eljárást. Tehát hivatalos, hogy a Ferencváros óvását mégis tárgyalják. Ezért csütörtökön 17 óráig mindkét érintett félnek be kell nyújtania további bizonyítékait.”

Ha pedig formai hibára hivatkozva nem utasították el az FTC keresetét, akkor tartalmi indokkal már nehezebb lesz, hiszen a videón tisztán látszik és hallatszik: a lipcseiek 34. gólja a dudaszó után esett. Azért persze az EHF-et ismerve nem hirdetnénk máris végeredményt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.