Molesztálási botránnyal indul az Ázsiai Játékok

Két botrányos eset borzolta a kedélyeket az Ázsiai Játékok pénteki nyitánya előtt a dél-koreai Incshonban.

BuL
2014. 09. 17. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyekben eljáró Ázsiai Olimpiai Tanács (OCA) előbb Amereh Ahmadot tanácsolta el a játékokról, miután a dél-koreai rendőrség szexuális zaklatás vádjával kezdett vizsgálatot az iráni küldöttség tagja ellen, majd a palesztin futball-válogatott egyik játékosát szólította fel hasonló okból arra, hogy távozzon Incshonból.

„Az Ázsiai Olimpiai Tanács a zéró tolerancia politikáját követve nem tűr el semmiféle szexuális zaklatást, illetlen magatartást az Ázsiai Játékokon” – szögezte le az OCA szerdai közleményében, hozzáfűzve, hogy nemcsak a fizikai molesztálást, de a verbális kilengéseket sem tűri el.

A helyi rendőrség kedden adott ki jelentést arról, hogy egy női önkéntes bepanaszolt egy iráni hivatalos személyt, majd a szervezőbizottság egyik női alkalmazottja egy utóbb sem nevesített palesztin labdarúgóra tett panaszt amiatt, hogy a sportolói faluban molesztálta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.