Nagy László elmondta, mi a Veszprém célja

A veszprémiek csapatkapitányát meglepte Mocsai Lajos távozása.

TK
2014. 09. 12. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Holnap jön az igazi erőpróba a SEHA-ligában, hiszen a Vardar Szkopje tavaly a BL-ben a későbbi győztes Flensburg ellen csak egyetlen góllal maradt alul, ráadásul csapatukat azóta még jobban megerősítették. Hogy milyen erős ez az új regionális liga? Még korai összegezni, elfáradunk persze a sok külföldi utazástól, az erőviszonyokat nézve például az Eperjes a magyar NB I első négyesében végezne, a Banja Luka és a Vojvodina ennél kisebb játékerőt képvisel, a Metalurg és a Zágráb pedig topkategóriás csapat. A SEHA-célunk a Final Four, de számunkra igazából a sorozat megnyerése lenne az elfogadható. A keretünk esélyessé tesz erre az óriási elvárásra. Ha tavaly egy tízes skálán úgy nyolcas erősségű volt a keretünk, akkor idén az igazolásokkal kilenc-kilenc és félre taksálhatjuk a komplett két sorunkat” – latolgatta Nagy László a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Hozzátette: „A BL-ben a csoportunk erőssége emlékeztet a tavalyi sorsolásra, de állunk elébe, szeretjük a nehéz feladatokat. A célunk, hogy Veszprémben idén is veretlenek maradhassunk, s közben elcsípjünk néhány pontot idegenben is. A csoportelsőségért elsősorban a Vardar és a Löwen lehet velünk versenyben.”

Szó esett a válogatott kispadjáról is: „Meglepett Mocsai Lajos távozása, hirtelen jött számomra ez a bejelentés. Hogy elfáradt-e a kapitány és a játékosok kapcsolata? Elképzelhető, függetlenül a vb-selejtezős kudarctól. Bárhogy oldja is meg a helyzetet a szövetség, én eleget fogok tenni a válogatott meghívásoknak. Korosztályom utolsó álma a riói olimpia lehet, de nagyon nehéz lesz odajutni. Magyar vagy külföldi kapitányt? A hírekben több külföldi jelöltet véltem felfedezni, mint magyart, így én egy külföldi kapitány–magyar segítő párosra számítok, ahol így a jövő magyar szövetségi kapitányát is felépíthetik az új játékosgenerációk mellé. Külföldi szakemberek közül én érthetően elfogult módon a spanyol trénerek felé hajlok, mellettük szólna a két magyar élcsapat kispadjának nemzetisége is. Az Ortega–Pastor párost viszont csak egyetlen esetben tudnám elképzelni a klubjukban végzett munkájuk mellett: rövid távon, ideiglenesen és csakis együtt, amennyiben októberig nem születne végső megoldás.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.