Nyerges: Az utánpótlás-neveléssel a jövőbe fektetünk

Fontos, hogy a sportolók megfelelő körülmények között készüljenek – mondta el Nyerges Zsolt.

MNO
2014. 09. 17. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyerges a lapnak kifejtette, többlépcsős tervet dolgoztak ki a Tiszaligeti Stadion felújítására. „Először a fűthető centerpálya lett kész, a stadion új eredményjelzőt és villanyvilágítást kapott. Épül a főépület és a hozzá kapcsolódó lelátók, valamint a vendéglelátók. Hogy a stadion ne maradjon félarcú, egy teljes új lelátót is kialakítunk majd. Kifejezetten az utánpótlás számára közben füves pályákat és egy műfüves technikai pályát építettünk” – magyarázta a klub elnöke, hozzátéve, hogy a továbbiakban zöldenergiás beruházásokat terveznek a gazdaságos üzemeltetés és a fenntarthatóság érdekében.

Az utánpótlás-építéssel kapcsolatban elmondta, 2010–11-ben még 140 versenyengedélyes játékosuk volt, mára pedig 340 növekedett ez a szám, valamint 450 óvodás is focizik náluk. „Az U7-től az U21-ig most minden korosztályban van csapatunk, az U14–U15-ös játékosaink pedig már a negyedik szezont kezdik a kiemelt első osztályban” – mesélte Nyerges, és célként kiemelte, hogy a felnőttcsapatba egyre több saját nevelésű játékos kerüljön. „Az utánpótlás-neveléssel mi is az ország jövőjébe fektetünk, és hosszú távú felelősségét vállalunk azokért a gyermekekért, akikkel foglalkozni kezdünk” – mondta.

A kormány által az elmúlt években tett intézkedésekkel – mindennapos testnevelés bevezetése, infrastruktúra-fejlesztés, tao-támogatás lehetőségének megteremtése – kapcsolatban elmondta, hogy pozitív változásokat indítottak el a magyar sportban. „Abban hiszek, hogy a tettek minden szónál beszédesebbek – fogalmazott. – Döntéseinkkel bizonyítjuk, hogy elkötelezettek vagyunk a sport mellett, amikor időt, energiát és nem utolsósorban pénzt áldozunk ezekre a célokra.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.