Simicskó felszólalt az Európa Tanács értekezletén

A sportban tapasztalható korrupció elleni új egyezmény aláírásáról beszélt a svájci Magglingenben.

GB
2014. 09. 19. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteki sajtóközleményében olvasható: a svájci Magglingenben tartott csütörtöki ülésen a magyar politikus angol nyelvű felszólalásában jelezte, hogy Magyarország egyetért az egyezmény céljaival és üdvözli annak elfogadását.

Simicskó István az értekezleten kitért arra, hogy a magyar kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, és az elmúlt évek hazai eredményei között említette a jelentős létesítményfejlesztéseket, az Európában egyedülálló társaságiadó-kedvezmény rendszerének köszönhető sporttámogatást, az iskolákban bevezetett mindennapos testnevelést, a felsőoktatásban létrehozott Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj Programot és a kiemelt olimpiai sportágak stratégiai támogatását.

Az államtitkár a sport tisztaságának megőrzése érdekében tett magyar lépések közül azt emelte ki, hogy a magyar parlament döntése nyomán büntetendővé vált a sporteredmény tiltott befolyásolása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.