Szétszerelték a ringet a volt világbajnok alól

Nehezen akar összejönni a sokadik visszatérés a 37 éves, korábbi nagyközépsúlyú világelső Jeff Lacy számára. Az amerikai bunyóst szervezői–promóteri ellentétek miatt nem engedtek bokszolni egy washingtoni gálán, s mint megnézhetjük, szétszerelték alóla a ringet!

Deák Zsigmond
2014. 09. 22. 10:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A floridai „Szentpéterváron” (Saint Petersburg) 1977 májusában született, s azóta is ott élő színes bőrű amerikai bunyós, Jeff Lacy nagyjából egy évtizede ért a csúcsra, hiszen 2004 októberében megszerezte az IBF világszervezet nagyközépsúlyú vb-övét. Ezt utána négyszer megvédte, 2006 márciusában azonban címegyesítő derbin fölényes pontozással kikapott a fénykorát élő Joe Calzaghe-től. Három győztes meccs után 2008 novemberében Jermain Taylor, majd egy kategóriával feljebb 2009 augusztusában a zeniten már rég túljutott Roy Jones Jr. is simán kipontozta. Lacy majdnem másfél évet kihagyott, s szerencsétlen visszatérésekor felülmúlta őt a felhozóember Dhafir Smith. Ezután majdnem három esztendőt „pihent”, majd tavaly télen nyert egy meccset, idén áprilisban viszont már a 2. menetben kapitulált Umberto Savigne ellen.

Ilyenkor kis gondolkodás után a többség végleg szögre akasztotta volna a kesztyűt, Jeff Lacy nem tette, sőt, kifogást keresett, szerinte nem azzal az emberrel bokszolt, akit a mérlegelésen látott, hanem egy több számmal nagyobb egyeddel. Múlt hétvégén egy washingtoni gála főmérkőzésén folytatta volna lefelé tartó karrierjét, ám a helyi szervezők az ezt megelőző páros összecsapása után közölték, hogy vége a programnak. A korábbi világbajnok ennek ellenére teljes felszerelésben bevonult a szorítóba és puffogva nézte, hogy elkezdik szétszedni körülötte a ringet. Néhány néző is a helyszínen maradt, sőt, tervezett ellenfele, Rayco Saunders is beslisszolt a szorítóba, de végül nem adtak ingyen műsort, sőt, csavarkulcsot sem vettek a kezükbe, hogy besegítsenek a személyzetnek.

A bizarr helyzetet az okozta, hogy a szervezők szerint az illetékes promóter nem fizette ki a megfelelő pénzeket a főmérkőzésért, ezért nem kerülhetett sor a találkozóra. Kérdés, hogy a tragikomikus sztori miképp befolyásolja Lacy további sorsát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.