Szingapúrtól kezdve füleljük a rádiós kommunikációt

Komoly szabálymódosítások lépnek életbe a Forma–1-es világbajnokságon

TK
2014. 09. 11. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az f1-live.hu honlap csütörtöki beszámolója szerint a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) úgy döntött: a versenyzőkkel a jövőben kizárólag stratégiai és biztonsági jellegű kommunikációt szabad folytatni, a vezetést segítő tanácsokat azonban kerülni kell. Utóbbi kategóriába tartozik például a fékek állapotára, az üzemanyag-fogyasztásra vagy éppen a gumik elhasználtságra vonatkozó tájékoztatás. A csapatok ugyanakkor továbbra is megoszthatják a pilótákkal a stratégiai és a biztonságra vonatkozó információkat. A rendszer a teljes versenyhétvégére, azaz az edzésekre is vonatkozik.

A FIA közleményben jelezte, szabályszegés esetén nem fognak figyelmeztetni, hanem azonnali büntetést rónak ki a csapatokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.