Sztárparádé a stúdióban: világbajnok kommentátorok

Kovács „Vipera” Attila francia riválissal bokszolja a WBO szervezet nagyváltósúlyú Eb-címéért.

Deák Zsigmond
2014. 09. 20. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc hivatásos ökölvívó-mérkőzésre kerül majd sor az egykori olimpiai ezüstérmes kiváló birkózóról és edzőről, a Legfelsőbb Bíróság bírájáról elnevezett szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokban szombaton este. Honfitársaink közül három is grúz riválissal néz szembe: a félnehézsúlyú Baranyi Richárd (mérlege 7-0) Paata Aduasvili (15-5-2), a nagypehelysúlyú Bedák Zsolt (21-1) az általa egyszer már legyőzött Georgi Gacsecsiladze (15-12-1), a nagyközépsúlyú Kelemen Balázs (21-0) pedig Robison Omsarasvili (15-7-3) ellen küzd.

„A felkészülésem legfontosabb része az volt, hogy az állóképességemet növeljem, és fizikailag beleerősödjek a félnehézsúlyba. Úgy érzem, jó állapotban vagyok. Az ellenfelemről tudom, hogy alacsonyabb és balkezes. Nemcsak hogy oda kell figyelnem rá, de meg kell oldanom ezt a feladatot is” – mondta Baranyi Richárd, akihez hasonlóan ideális körülmények között készült Bedák Zsolt is. Pontosabban majdnem. „Edzőmnek, Erdei Zsoltnak sajnos közbejött egy térdműtét, de a felkészülésemet ez nem akadályozta, mert így is ott volt mellettem az edzéseken, és irányította a munkámat. Az ellenfelemet, Georgi Gacsecsiladzét jól ismerem, nem is értem, hogy nyilatkozhatta azt a grúz sajtóban, hogy az első meccsünkön szerencsém volt azzal az egy ütéssel a 10. menetben. Utóbbi meccsünket nézve újra izgalmas mérkőzésre számítok, és ismét győzni fogok!” – nyilatkozta a WBO szervezet nagypehelysúlyú Európa-bajnoka.

A nagyközépsúlyú WBO-világranglista nyolcadik helyezettjeként kötelek közé lépő Kelemen Balázs tökéletes állapotban érzi magát. „A fizikai mellett nagy hangsúlyt fektettünk a mentális felkészülésemre. Sok relaxációs gyakorlatot végeztem szabadidőmben. Természetesen felkészültem az ellenfelemből, jó néhány meccsét megnéztem, amelyekből kiderült, hogy igazi harcos. Nagy tűzijátékra számítok. De nekem lesz nagyobb a tűzerőm!”

Az említett derbik közül Bedáékét közvetíti az m1 szombaton este fél tíztől, majd Bozai Gyula (12-6-2) és Szellő Imre (1-0) összecsapását a cirkálósúlyú magyar bajnoki címért, s 11 után a következik a főmérkőzés, amin Kovács „Vipera” Attila (33-4) a WBO nagyváltósúlyú Eb-övét veszi célba. Ellenfele az olasz Giuseppe Lauri és a svéd Karlo Tabaghua visszalépése után a francia Dieudonne Belinga (12-4) lesz. A közvetítés résztvevői között igazi sztárparádé várható, hiszen két korábbi világbajnok közül a rákos betegségéből gyógyuló Balzsay Károly a stúdióban, Kótai Mihály a helyszínen szakkomentátorkodik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.