Tíz gól a Riazorban, ebből nyolc a Depor kapujában

Már a Riazor sem úszta meg Ronaldo-gól nélkül, mindjárt mesterhármas lett belőle!

Ch. Gáll András
2014. 09. 20. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iker Casillas – Arbeloa, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, James Rodríguez – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

Ezt a tizenegyet küldte pályára a Riazorban Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője, akinek a gyenge rajt (három forduló, ugyanannyi pont) miatt már a „halálhírét” költötték, bizonyos obskúrus honlapok már arról cikkeztek, hogy Florentino Pérez felvette a kapcsolatot a kiszemelt utóddal, Rafa Benítezzel, a Napoli madridi kötődésű szakvezetőjével.

Csakhogy – Mark Twainnel szólva – „halálomról szóló jelentések kissé eltúlzottak”. Ancelotti ráncba szedte BL-címvédő fiait, akik idénybeli legjobb teljesítményükkel s egy fölényes győzelemmel, igazi „goleadával” válaszoltak edzőjük felhívására.

Cristiano eddig még sohasem rúgott gólt a Riazorban – most mindjárt hármat.

Gareth Bale két egyformát, James Rodríguez pedig a meccs legszebb bombagólját ragasztotta a bal pipába.

És a végén még Chicharito Hernández is beállt, és a mexikói „Borsócska” beverte első, majd második gólját a Real Madridban. És micsoda bombagólt a jobb felsőbe, a tizenhatos vonaláról! A nyolcadik a 92. percben esett, egy gallego védő segédletével.

Könnyen lehet, hogy Chicharito kiszorítja Benzemát a kezdőből.

Közben a spanyol statisztikusok kiderítették, hogy a Madrid korábban még sohasem rúgott nyolc gólt bajnokin – vendégségben.

– Megmutattuk mindazt a hihetetlen potenciált, minőséget, amely ebben a csapatban van. A Barcelona hatpontos előnye a bajnokságnak ebben a kezdeti szakaszában semmit sem jelent, cseppet sem idegesít – nyilatkozta a meccs után Carlo Ancelotti.

Primera División, 4. forduló:

Deportivo–Real Madrid 2-8 (0-3)
Gólok: Medunjanin (51., 11-esből), Toché (84.), ill. Ronaldo (29., 41., 78.), James Rodríguez (36.), Bale (66., 75.), Chicharito (88., 92.)

Athletic Bilbao–Granada 0-1
Gól: Córdoba (40.)

Joaquín Caparrós, a Granada trénere – aki négy évig (2007-2011) a Bilbao edzője volt –, most először győzte le korábbi csapatát... Az andalúzok összzesen két gólt kaptak négy fordulóban.

Atlético Madrid–Celta Vigo 2-2
Gólok: Miranda (31.), Godín (41.), ill. Pablo Hernández (19.), Nolito (53., 11-esből)

Sergio Álvarez kivédte a bajnok szemét.

Espanyol–Málaga 2-2
Gólok:  Caicedo (16.), Stuani (88.), ill. Camacho (52.), Duda (93.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.