Új dimenzió az óbudai téli sportok előtt

Átadták a tao-pénzből megvalósult Gepárd Jégcsarnokot pénteken Óbudán.

BuL
2014. 09. 26. 18:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, a szabványméretű, egész évben használható jégkorongpálya a nyolcadik ilyen fedett létesítmény Budapesten. Hozzátette, a jégkorong mellett délelőttönként iskolai korcsolyaoktatás, délutánonként pedig műkorcsolyázás is lesz a létesítményben.

Az Óbudai Gepárd Jégkorong Egyesület 400 millió forintból megvalósult, acélszerkezetű fedett csarnoka csak az első üteme volt a beruházásnak: a második és a harmadik ütemben – további 300 millióból – a csarnok mellé egy 30×15 méteres bemelegítő pálya, valamint egy öltözőkből, konditeremből és tanulószobából álló, 1200 négyzetméteres kiszolgáló létesítmény épül. Ezek a tervek szerint jövő áprilisra készülnek el.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Bús Balázs, a III. kerület polgármestere is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.