Újra kell építeni a Ferencváros hitelét

Minden poszton történt változás a nyáron, s alapjaiban alakult át a Ferencváros férfi vízilabdacsapata.

TK
2014. 09. 24. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai, sajtónyilvános edzést követő tájékoztatón elhangzott, hogy a korábbi 21-szeres magyar bajnok igazán nagy terveket még nem fogalmazhat meg. A gárdát a kispadról irányító két olimpiai bajnok, Varga Zsolt vezetőedző és Gerendás György szakmai igazgató is hangsúlyozta azonban, hogy az FTC múltjához méltó, európai szintű együttes kialakítása az elsődleges. A hosszú távú cél pedig az, hogy a hazai és a nemzetközi porondon ismét meghatározó klub legyen a legutóbbi ob I-es szezonban kilencedik helyen végzett Ferencváros.

„A BVSC-ben, majd Egerben is sikerült eredményes csapatot felépítenem, ezt szeretném elérni a Fradiban is” – jelentette ki Gerendás György, aki csaknem két évtizeden át pólózott a Ferencvárosban, s most szakmai igazgatóként visszatérve a felnőttcsapatnál másodedzőként segíti Varga Zsolt munkáját.

„Az FTC-nél a szakosztály hitelét is újra kell építeni – tette hozzá. – Lépésről lépésre haladunk, s bár a hivatalos cél az 5-6. hely, benne van a meglepetés a csapatban. A Ferencváros szurkolótábora az egyik legerősebb az országban, szeretnénk ezt a medenceparton is megtapasztalni.”

A zöld-fehérek régi-új játékosainak egyike a csapatkapitány Nyéki Balázs, aki tagja volt az 1998-ban KEK-győztes, 2000-ben pedig – eleddig utoljára – magyar bajnok együttesnek, s aki több mint tíz év után tér vissza a Népligetbe. Hozzá hasonlóan a rutint képviseli Katonás Gergely és Regős Áron, s a legutóbbi keretből megmaradtak közül Paján Viktor, mellettük két ausztrál légiós és több hazai tehetség alkotja a gárdát.

Az FTC október 8-án, a BVSC ellen kezdi meg szereplését az ob I 2014/15-ös idényében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.