Zidane visszatérne a válogatotthoz

A Real Madrid Castillát edző világbajnok el tudja képzelni, hogy egyszer ő vezesse a Les Bleus-t.

GB
2014. 09. 16. 18:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 42 éves szakember jelenleg a Real Madrid utánpótláskorú futballistáival foglalkozik, az előző szezonban pedig a Bajnokok Ligáját nyert spanyol klubban volt Carlo Ancelotti vezetőedző segítője. „Ambiciózus edző vagyok, és azt mondom magamnak: miért ne lehetnék szövetségi kapitány?” – fogalmazott Zidane, hozzátéve: ez azóta lehetőség számára, mióta átállt a játékosok oldaláról az edzők oldalára.

A korábbi kiváló futballista az 1998-as vb-döntőn hazai közönség előtt kétszer talált be a brazilok ellen, majd a 2000-es Eb-n ugyancsak vezéralakja volt az aranyérmes francia válogatottnak.

Zidane nemrégiben Franck Ribéry válogatottól való visszavonulása kapcsán szólalt meg, és szúrt oda honfitársának, Michel Platininek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.