A magyar póló legnagyobb ellenfele a magyar póló

A férfivízilabda-Bajnokok Ligájában a főtáblára jutásért OSC–Szolnok párharc következik.

Ch. Gáll András
2014. 10. 21. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szezonrajt előtt már ismertettük a BL egyre faramucibb és bonyolultabb lebonyolítási rendszerét, de mostanra, két kvalifikációs körön túljutva egyszerűsödött a helyzet. A tizenkettes főtáblán nyolc kiemelt várja a négy negyeddöntős párharc győztesét, a párosításokat kedd délben sorsolták a kontinentális szövetség, a LEN színhelyén. (A sportág, illetve a BL viszonyairól sokat elárul, hogy vasárnap szinte mindenki úgy tudta, hétfőn rendelik egymáshoz a csapatokat, ám másnapra kiderült, kedd a helyes megfejtés.)

A kiemelést a második selejtező forduló automatikusan elvégezte, hiszen a négy csoportgyőztest – OSC, Primorje Rijeka, Pro Recco, Radnicki Kragujevac – helyezték az első, a négy másodikat – Szolnok, Nagyvárad, Crvena Zvezda, Mladost Zagreb – pedig a második kalapba. Mivel korlátozásként csak annyit szabtak meg, hogy az azonos ágról érkezettek nem játszhatnak ismét egymás ellen, a magyarországi csapatok számára a Nagyvárad, illetve a Kragujevac eltűnt a lehetséges vetélytársak listájáról. Ebből adódóan az OSC-nek lehetőségként maradt a Szolnok és a két délszláv gárda, a Szolnoknak pedig a Recco és tavalyi „végzete”, a fiumei Primorje.

Aztán, ahogyan azzal előzetesen többen kalkuláltak, bejött az OSC – Szolnok belharc. (A további műsor: Pro Recco – Mladost, Crvena Zvezda – Primorje, Kragujevac – Nagyvárad.) A továbbjutásról oda-visszavágó dönt, az első mérkőzést Budapesten, a másodikat Szolnokon rendezik. Így a főtáblán az Eger mellett biztosan lesz még egy csapat, ugyanakkor az is tény, hogy csak egy. Méghozzá információnk szerint nem az Eger hatosában, amelynek egyébként már tagja a rendező, így garantáltan finalista Barceloneta, a Brescia és az Olimbiakósz. A B jelű hatosban ugyanakkor a Partizan Beograd, a Jug Dubrovnik, a Spandau és a Galatasaray mellett landolhat az OSC – Szolnok összecsapás túlélője.

Aligha kérdéses, hogy a papírforma alapján ez a Szolnok számára kedvezőbb hír, bér érdeklődésünkre ifjabb Cseh Sándor vezetőedző visszafogottan fogalmazott: „A Reccót mindenképpen szerettük volna elkerülni, az OSC-t és a Primorjét körülbelül egy szintre helyeztük. Egyrészt azt gondolom, a Szolnok erősebb csapat az OSC-nél, másrészt viszont tény, hogy az OSC elsőként jutott tovább, mi másodikként, és a felkészülési időszak elején játszott egyetlen mérkőzésünket az OSC nyerte, tehát semmiképpen sem mehetünk biztosra egy olyan csapat ellen, amelyet idén még nem győztünk le.”

Valóban nem. De a vízilabda-BL egyenes kieséses szakasza egyébként sem az a műfaj, amikor és ahol bárki biztosra mehetne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.