A Nagy Vezérnek jár a világbajnokok virágcsokra

Ri Sze Kvangot és Hong Un Dzsongot nemzeti hősökként fogadták a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban.

2014. 10. 16. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaságában nagy a fegyelem, ami a nanningi torna-vb-ről hazatért, kiválóan szerepelt versenyzők fogadásánál is megmutatkozott. A zeneszóra egyenruhában, alakzatban megérkező válogatott tagjai katonásan fogadták a párt és a hadsereg vezetőinek, valamint hozzátartozóik és a kirendelt ünneplők gratulációját, és köszönték meg a virágcsokrokat.

Ám ezeket a tornászok végül az államalapító Kim Ir Szen és fia, a Nagy Vezért a mindenható pártfőtitkári székben követő, 2011-ben elhunyt Kim Dzsong Il monumentális szobra elé helyezték. A két újdonsült világbajnok, Ri Sze Kvang és Hong Un Dzsong társaival együtt főhajtással tisztelgett. Mindez nem szokatlan a földkerekség legkeményebb kommunista diktatúrájában, ahol az olimpiai és világbajnokok hagyományosan a legfőbb pártvezetőnek ajánlják a győzelmüket. S bizony nem árt jól szerepelni és nem szégyent hozni a hazára, a 2010-es dél-afrikai vb-n kudarcot valló, mindhárom csoportmeccsét elveszítő labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Dzsong Hun a hazaérkezés után egy építkezésen kényszermunkásként folytathatta a pályafutását. S meglehet, hogy ezzel még jól is járt.

Az észak-koreai tornászok fogadása a nanningi vb után:

Ezt tudja Ri Sze Kvang, aki már a selejtezőben megsérült, és a döntőben a második ugrása után újra munkát adott az orvosoknak:

Itt pedig Hong Un Dzsong vb-aranyat érő ugrásai:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.