Ahogy megszokhattuk: parádés kínálat a Fitparádén

A hét végén tizenkettedik alkalommal rendezik meg Közép-Európa egyik legnagyobb kétnapos sportfesztiválját.

2014. 10. 16. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még 2003-ban, a debreceni Főnix-csarnokban kezdődött a történet, akkor és ott rendezték meg az első Fitparádét, ami csakhamar Közép-Európa egyik legnagyobb kétnapos sportfesztiváljává nőtte ki magát. A nívós versenyekkel, bemutatókkal tarkított, a fitnesz és az erősportok megannyi világbajnokát felvonultató rendezvénynek 2008 óta már Budapest a házigazdája, egészen pontosan a XII. kerület, a Csörsz utcai MOM Sport, ahol a hét végén immár a tizenkettedik kiadást hozta tető alá Buranits Ildikó promoter, a MOM Sportcsarnok igazgatója.

A Fitparádén külön programokkal várják a versenyezni és a „csak” szimplán sportolni vágyókat. Szombaton a hagyományos versenyek kerülnek az előtérbe, s az már biztos, hogy tizenkilenc országból lesznek indulók, a mottó az erő és a szépség, míg a vasárnapi aerobiknapon a két nagyszínpadon és hat másik helyszínen óránkénti váltással lehet csatlakozni legnépszerűbb hazai prezenterek óráihoz. A Fitparédé visszatérő sztárvendége, a magyar felmenőkkel rendelkező fitneszkirálynő, Timea Majorova mesél majd a gyermekvállalás és a sport összehangolásáról, s ezúttal már a zsűriben foglal helyet, miként most Regős Lili is, aki 2011-ben a Fitparádé FitModel World abszolút bajnoka volt, de már több szövetség világ- és Európa-bajnoka, és ő továbbra is nagyon aktív, az év végi indiai vb-re készül.

A Fitparádéra a belépőjegy szombatra 2000, vasárnapra elővételben 3000 forintba kerül (az első 500 regisztráló ajándékot is kap), a helyszínen 3500 forintba, de ezt akár egész napos elfoglaltságként is le lehet mozogni.

Szombaton 10–18 óra között a FitModel World férfi és női, a Louie Koncz Classic fitnesz- és testépítő versenyek kapják a főszerepet, de emellett a XI. Judgement Day Szkander Világkupa, a Scitec RAW Power országos fekvenyomó bajnokság, a Strongestman Challenge és a Pole Fitness Beauty Queen versenyzőit is láthatja a közönség. Vasárnapi „órarend”: dance aerobic, deep work, gladiator training, zen thai geri, fitfight, funkcionális köredzés, Hot-Iron, G-Force, kettlebell, clubbell, afro dance, iron box. A MOM Sport Kertben 40 bringán 6 órán keresztül lehet spinningezni, amihez azonban előregisztráció szükséges. A rendezvénycsarnok balett-termében bodyART, jóga, pilates, aerobic, pole fitness, kettlebell, clubbell órákat lehet látogatni. S a Fitexpón idén is a kiállítók színes skálája mutatkozik be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.