Akár három évbe is telhet Schumacher felépülése

Jean-Francois Payen aneszteziológus főorvos otthonában látogatta meg a síbalesetet szenvedett pilótát.

MD
2014. 10. 23. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jean-Francois Payen, a grenoble-i klinika aneszteziológus főorvosa otthonában látogatta meg a tavaly decemberben súlyos síbalesetet szenvedett pilótát, és elégedett volt a körülményekkel. „Michael felesége, Corinna mindent megtesz a javulás érdekében, de továbbra is a türelem a legfontosabb” – hangsúlyozta Payen.

A 45 éves pilóta – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től – 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

A menedzsere, Sabine Kehm június 16-án jelentette be, hogy Schumacher már nincs kómában, és elhagyta a grenoble-i kórházat, majd a rehabilitáció szeptember 9-ig egy lausanne-i kórházban zajlott. Azóta a német versenyzőt otthonában gyógykezelik.

Schumacher pályafutása során 308 futamon vett részt – nála csak a brazil Rubens Barrichello állt többször rajthoz a száguldó cirkuszban –, s rekordnak számító 91 alkalommal diadalmaskodott. A vb-címek mellett csúcstartó a legtöbb első rajtkockát és a versenyben futott leggyorsabb kört tekintve, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.