Álomfutballal nyerte a Madrid az El Clásicót

Ki beszél itt Messiről és a gólrekordról?

Ch. Gáll András
2014. 10. 25. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsúfolásig megtelt a Bernabéu az El Clásicóra, de hát ez a minimum

Xavi pályafutása 41. El Clásicóját játszotta valamennyi sorozatot beleszámítva, ezzel egy mérkőzésre megközelítette az abszolút rekorder „Paco” Gentót, aki 42-szer lépett pályára a katalánok ellen. Xavi 41 klasszikusából 28 a bajnoki, s az eddigi 27-ből 12-t megnyert, 8-at elvesztett Xavi Barcája, 7 mérkőzés döntetlenül végződött.

Gil Manzano minden idők legfiatalabb Clásico-bírója, ez a szombati mindössze a 45. spanyol bajnokija.

Nem sokat ízlelgették egymást a csapatok, a 4. percben a debütáló Suárez jobbról remek labdát tálalt Neymar elé, aki befelé cselezett, majd középről, 17 méterről a bal alsó sarokba csavarta a labdát. 0-1. Neymar sorozatban a hatodik meccsén rúgott gólt, ez volt a kilencedik gólja a bajnokságban.

A mérkőzés első sárga lapját – ki hinné – Messi kapta. A 10. percben Marcelo beadásáról Benzema lemaradt, egy percre rá a francia center bődületes erővel a lécre fejelt. Micsoda iram, micsoda izgalmak!

A 14. percben Neymar is sárgát kapott – könyöklésért. A 23. percben Suárez újabb remek beadása után Messi óriási helyzetben lőtt 11 méterről, Casillas lábáról szögletre pattant a labda.

A 28. percben Messi tálalt középre, Neymar azonban nem tudta berúgni a labdát a hálóba. Suárez szenzációsan játszott.

A 34. percben Marcelo beadása Piqué kezén akadt el, tizenegyes. Ronaldo a bal sarokba lőtte a labdát, ez volt az első bajnoki gól Claudio Bravo (és a Barcelona) hálójában. 1-1. Ronaldo 16. bajnoki gólja a szezonban!

A 44. percben James Rodríguez fejelt mellé nagy helyzetben, majd Gil Manzano lefújta az első félidőt.

A második félidő is góllal kezdődött: az 50. percben jobb oldali szöglet után Pepe 10 méterről bombafejest küldött a bal alsó sarokba. 2-1. Ez volt Pepe első gólja a bajnokságban.

Ilyesmit még sohasem írtunk le, de Messi kerékkötője volt a Barca játékának. Az 56. percben Mathieu felső sarkos bombáját védte szépen Casillas.

A 61. percben Iniesta szöktette Iscót, a Real végigvitte a támadást, amelynek végén Benzema úgy lőtt a jobb sarokba, hogy a labda a kapufáról vágódott a hálóba. 3-1.

A hajrában elfogyott a Barca játékosainak ereje, a Madrid fölényes biztonsággal őrizte a győzelmet. A meccs utolsó jelenete Messi szabadrúgása volt, a labda a lelátó tetején kötött ki.

A katalánok első vereségüket szenvedték el a bajnokságban, a Madrid egy pontra megközelítette a Barcát.

Primera División, 9. forduló:
Real Madrid – Barcelona 3-1
Santiago Bernabéu Stadion, 81 000 néző, v.: Gil Manzano

Gólok: Ronaldo (35., 11-esből), Pepe (50.), Benzema (61.), ill. Neymar (4.)

Real Madrid: Iker Casillas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Modric (Arbeloa, 90.), Kroos, James Rodríguez, Isco (Illarramendi, 83.) – Benzema (Khedira, 87.), Cristiano Ronaldo

Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Xavi (Rakitic, 60.), Busquets, Iniesta (Sergi Roberto, 77.) – Messi, Suárez (Pedro, 69.), Neymar

További eredmények:
Córdoba – Real Sociedad 1-1 (0-1)
Eibar – Granada 1-1 (1-1)
Valencia – Elche 3-1 (2-0)
Almería – Athletic Bilbao 0-1 (0-0)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.