Berki már az újabb olimpiai aranyra gondol

Berki Krisztián mentálisan, fizikálisan és lelkileg is nagyon fontosnak nevezte szombati győzelmét.

WL
2014. 10. 15. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE versenyzője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, nagyon nehéz éven van túl, a tavalyi sikertelen vb óta sok mindent át kellett gondolnia és át kellett rendeznie az életében. Egy hónappal az idei világbajnokság előtt viszont már olyan állapotban volt, hogy késznek érezte a gyakorlatát, s azonnal indult volna a versenyre.

A 29 éves olimpiai bajnok szertornászt eredményesség tekintetében már csak egy olimpiai aranyérem választja el Magyar Zoltántól, a hazai szövetség elnökétől. Ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy sokat viccelődnek ezen a sportvezetővel, aki szorít az ő sikeréért. „Szerinte azzal, hogy a versenyzői az ő elnöksége alatt sikeresek, neki is óriási siker” – mondta Magyar Zoltánról Berki.

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok sportoló a jövő évi kvalifikációs vb-t nevezte a következő fontos állomásnak. Jelezte, szeret Glasgow-ban versenyezni, korábban világkupa-viadalokon rendszeresen tornázott ott, és a körülményekhez képest mindig jól szerepelt, ezért kifejezett kedveli a 2015-ös vb helyszínét.

A londoni olimpia kvalifikációs rendszerétől eltér a riói, így a 2011-es feladatától eltérően a jövő évi világbajnokságon nem kell a lólengés mellett másik két szeren is versenyeznie, elég csak a fő szerén indulnia. Azon viszont mindenképpen az első háromban kell végeznie, hogy 2016-ban ott legyen Brazíliában, és megvédhesse címét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.