Bírói segédlettel szakadt meg a Fradi sorozata

Zsinórban négy vereség után végre nyerni tudott a Ferencváros a jégkorong Mol-ligában. Igaz, a Csíkszereda ellen hosszabbításban kicsikart 4-3-as sikert annak is köszönhetik a zöld-fehérek, hogy a bírók két vitatható találatot is megítéltek a javukra. A másodikat a rendes játékidő vége előtt egyetlen másodperccel.

2014. 10. 13. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most vagy soha hangulatban készülődtek a hétfő esti mérkőzésre a zöld-fehérek, hiszen a Mol-liga utolsó helyezettje, a szebb napokat látott Csíkszereda volt az ellenfelük. Sokáig úgy tűnt, hogy ezúttal sem tudnak kikecmeregni a gödörből. 26 perc alatt 3-0-ra elhúztak a vendégek, ami után a fradisták futottak az eredmény után.

Kiss Gábor ugyan szépített 3-1-re, de vészesen fogytak a percek. Alig két perccel a vége előtt megtört a jég, Kramar góljával 2-3-ra módosult az állás. Igaz, a bírók elnézték a lövést, a korong nem haladt át a gólvonalon, a kapuvasról pattant ki.

Az izgalmak ezzel nem értek véget, egy másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített a Fradi. Ismét vitatható góllal. A korong ugyanis Kiss Gábor korcsolyájáról vágódott a hálóba, megítélés kérdése, hogy volt-e rúgó mozdulat.

Mindenesetre a játékvezetők ezt a találatot is megadták, 3-3 után jött a ráadás, amelyre összezuhant a Csíkszereda. Kiss Gábor mesterhármast elérve alig egy perec múltán beverte a győztes gólt.

A Fradi eddigi vesszőfutása azért is pikáns, mert amióta menesztették a Dobos Tamás, Hakan Nygren edzőpárost, s Szakács Ferencet nevezték ki, a csapat négyszer kikapott, s csak most, a Csíkszereda ellen tudott nyerni.

„Nem foglalkozom a bírói döntésekkel. Két gyermeteg védelmi, majd egy kapushibából kaptunk három gólt, de nem adtuk fel. Sok a sérültünk, de készülünk és küzdünk tovább” – nyilatkozta a meccs után a Digisportnak Szakács Ferenc.

Mol-liga, 10. forduló:
UTE–Brassó 3-4
Ferencváros–Csíkszereda 4-3 (hosszabbításban)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.