BL: a második félidő már csak a Szegedről szólt

A továbbjutás szempontjából fontos mérkőzésen a Szeged 34-24-re legyőzte a vendég svájci Schaffhausent.

BuL
2014. 10. 18. 18:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két szegedi góllal kezdődött a fontos összecsapás, majd egyenlített a Schaffhausen, ettől kezdve pedig fej fej mellett haladtak a csapatok. Bombac – aki hétszer volt eredményes az első félidőben – remek sorozata után 9-6 lett az állás, mivel nem csökkent a különbség, 11-8-nál időt kértek a svájciak. Ettől ugyan feljavult a játékuk, ám a Szeged is rendezte sorait, így elhúzott 14-10-re. Következett egy újabb magyar hullámvölgy (14-13), a szünet előtti hajrá azonban ismét jól sikerült a hazaiaknak.

A második félidőt szenzációsan nyitották a Tisza-partiak, nyolc és fél percig nem kaptak gólt, így már 20-13-ra is vezettek. Negyedórával a vége előtt, 23-17-nél még egyszer időt kért a Schaffhausen, hátha a maga javára tudja fordítani az összecsapást. A közönség által feltüzelt szegediek lendülete azonban nem tört meg, sőt, a végén szinte gálaelőadást tartottak.

A BL-ben most közel egy hónapos szünet lesz, a Szeged november 16-án a Nagy Kornéllal felálló francia Dunkerque-et fogadja.

A csoport további mérkőzésein:
Dunkerque (francia) – Kielce (lengyel) 25-28 (12-14)
Motor Zaporizzsja (ukrán) – Aalborg (dán) 25-28 (13-13)

Az állás: 1. Kielce 8 pont, 2. Szeged 6, 3. Aalborg 5, 4. Schaffhausen 3, 5. Dunkerque 2, 6. Zaporizzsja 0
A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

Később:
C csoport:
Celje (szlovén) – MKB-MVM Veszprém 20.30
Vasárnap:
Montpellier (francia) – Vardar Szkopje (macedón) 17.00
Rhein-Neckar Löwen (német) – Csehovszkije Medvegyi (orosz), Mannheim 19.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.