BL-csoportgyőztes a nem is oly kicsi OSC

Csoportelsőként jutott be az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, a Duisburgot is verte.

BuL
2014. 10. 19. 16:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Gábor akciógóljával indult a meccs a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában, a hasonlóképpen jó folytatás azonban elmaradt, mivel a négyes torna leggyengébbike igazi német csapat módjára egy pillanatra sem adta fel, és szorosan tapadt a vendéglátókra. Olyannyira, hogy a nagyszünetig csupán minimális előnyre tudtak szert tenni az újbudaiak.

A harmadik negyedben hol egy, hol két góllal vezetett az OSC, de leráznia csupán a befejező nyolc percben sikerült a Duisburgot, amikor is Juhász Zsolt, a szintén duplázó Bátori Bence, majd a center Szentesi Ádám góljával 11-6-ra elhúzott a hazai együttes. A végjátékban két német találat született, de érdemben már nem változott semmi, sikerével csoportelső lett az OSC, amely pénteken a romániai Nagyváradot 12-7-re, szombaton pedig az orosz Kazanyt 13-12-re gyűrte le.

Eredmény, D csoport, 3. nap:
A Híd-OSC-Újbuda - Duisburg (német) 11-8 (1-1, 4-3, 3-2, 3-2)
a magyar csapat góldobói: Kovács, Bátori, Juhász 2-2, Graham, Gór-Nagy, Bundschuh, Brguljan, Szentesi 1-1

 

 

 

 

A nap másik mérkőzésén:
Nagyvárad (romániai)-Kazany (orosz) 14-9 (3-2, 5-4, 3-2, 3-1)

A csoport végeredménye:
1. OSC 9 pont, 2. Nagyvárad 6, 3. Kazany 3, 4. Duisburg 0
Továbbjutott az OSC és a Nagyvárad

korábban, F csoport:
Szolnoki Dózsa-Közgép – Isztambul (török) 17-11 (4-4, 7-2, 3-4, 3-1)

Győzelmének köszönhetően a Szolnok csoportmásodikként jutott tovább a F jelű kvartettből a következő selejtezős szakaszba, ahol – magyar szempontból balszerencsés sorsolás esetén – akár az OSC-vel is összekerülhet. Ebben a fázisban négy párban, már kieséses rendszerben, oda-visszavágós alapon négy párban zajlanak a küzdelmek, s a négy győztes jut fel a nyolc kiemelttel együtt 12 csapatos főtáblára, amelynek már „alanyi jogon” tagja a magyar bajnok ZF-Eger.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.