Briggs vízbe lökte Klicskót, ebből meccs lehet

A profi boksz nehézsúlyát uraló ukrán Vlagyimir Klicsko floridai felkészülését megint megzavarta a volt világbajnok Shannon Briggs. A provokációs sorozat meccset érhet.

Deák Zsigmond
2014. 10. 11. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Klicsko, a WBO, a WBA és az IBF szervezetek nehézsúlyú világbajnoka floridai edzőtáborában készül a novemberi, Kubrat Pulev elleni összecsapására, amelyet sérülése miatt kellett több mint két hónapot elcsúsztatni. Az ukrán bunyós Floridában tréningezik, szabadidejében az Atlanti-óceán adottságait kihasználva egyebek között evezéssel igyekszik lazítani. Legutóbb, amikor Klicsko egy szörfdeszkán állva hódolt hobbijának, felbukkant régi rossz ismerőse, Shannon Briggs, a volt világbajnok amerikai, aki egy motorcsónakkal közelítette meg a világbajnokot, majd szokása szerint válogatott sértéseket vágott a fejéhez.

Klicsko arrébb evezett, Briggsék pedig a csónakkal nekiálltak körözni a címvédő körül, aki a gerjesztett hullámok miatt egyszer csak a vízben kötött ki. Klicsko igen ideges lett Briggs akciója miatt, és kétszer is megjegyezte a veterán bunyósnak: „Rohadtul kezdesz átlépni egy bizonyos határt.” Van egy olyan érzésünk, hogy e határ többszöri átlépése (Briggs sorozatban provokálja a királykategória jelenlegi legjobbját) akár közös mérkőzést is érhet. Ám előtte Klicskónak nem ártana legyőznie következő ellenfelét.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.