Csapatutasítás áll Bianchi tragédiája mögött?

Gyorsításra szólította fel Jules Bianchit a Marussia, amikor a sárga zászlós figyelmeztetés volt érvényben.

TK
2014. 10. 14. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jules Bianchi a sárga zászló ellenére nem lassított, a Marussia arra szólította fel, hogy hajtson gyorsabban, hogy Ericcsont maga mögött tudja tartani” – írja a Sport Bild című német lap egy a FIA-tól származó üzenetre hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy a Marussia parancsáról hangfelvétel is van.

A Formula 1 Japán Nagydíjon a pilótákat dupla sárga zászlóval figyelmeztették a veszélyekre, amikor Adrian Sutil versenyautóját épp mentették. Az autók adatainak elemzésekor kiderült: nem minden pilóta vett vissza a tempóból a zászlókat látva.

A dupla sárga zászlós figyelmeztetés annyiban különbözik a sárga zászlóstól – melynél lassítani kell és előzni sem szabad –, hogy még az esetleges megállásra is fel kell készülni, tehát fokozott veszély van az érintett pályaszakaszon.

Kétségbeesetten beszélt fia állapotáról és kilátásairól Jules Bianchi édesapja. „Minden alkalommal, amikor megcsörren a telefon, tudjuk, hogy a kórház lehet azzal a hírrel, hogy Jules meghalt” – mondta Philippe Bianchi az olasz La Gazzetta dello Sport napilapnak, hozzátéve: az orvosok szerint még senki sem élt túl egy ilyen ütközést, és csodával határos, hogy fia egyáltalán életben van.

A francia versenyző kilenc napja autójával egy mentést végző darunak ütközött, és súlyos fejsérüléseket szenvedett a szuzukai futamon. Azóta a jokkaicsi Mei kórház intenzív osztályán ápolják, állapota a legutóbbi – egyhetes – közlés szerint „kritikus, de stabil”. A múlt keddi tájékoztatás szerint Bianchinak diffúz axonális sérülése van. Ez az agy nagyobb részét érinti, és a statisztikák szerint az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, nagy gyakorisággal maradandó károsodással élnek tovább.

„Egy hét alatt semmivé lett a családi életünk. Mit tegyünk itt, messze mindentől? Rémálom az egész!” – fogalmazott keserűen Philippe Bianchi, aki feleségével, Christine-nel Jokkaicsiben tartózkodik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.