Csepel már a budapesti olimpiára készül

2017-18-ra építenének világszínvonalú kajak-kenu pályát a kerületben. Mintegy 10 milliárd forintba kerülhet.

GB
2014. 10. 02. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ismét fontos lépéshez ért a sportlétesítmény-fejlesztés” – jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Vígh László sportberuházásokért felelős miniszteri biztos. Hozzátette, olyan pályát akarnak építeni, amely nemcsak világ- és Európa-bajnokság, hanem akár olimpiai versenyek rendezésére is alkalmas lesz. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szeptemberben kijelentette, a MOB teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy Budapest pályázatot nyújtson be a 2024-es nyári olimpia megrendezésére.

Vígh László elmondta: a kormányhatározat arról szól, hogy az ő csapata, a két sportági szövetség, a csepeli önkormányzat és evezős klub alkotta munkacsoport kezdje meg a hetvenhektáros terület feltérképezését és tervezze meg a munkafolyamatokat. Vígh szerint erre a feladatra másfél-két hónapjuk van, és ideális esetben 2017-18-ban kerülhetne sor az átadásra.

Németh Szilárd, Csepel polgármestere és országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy a tízmilliárdos nagyságrendű beruházásnak, amelyet Tarlós István főpolgármester személyesen is támogat, decemberig le kell tenni a terveit a kormány elé. Hangsúlyozta, a kormánydöntés által előnyben vannak Szegeddel szemben, hogy Budapest olimpiarendezése esetén Csepel legyen az evezős és kajak-kenu versenyek helyszíne. A megoldandó problémák között említette, hogy a terület jó része magántulajdonban van, de kiemelte, megvan a szándék a visszavásárlásra.

Regényi Tamás, a Magyar Evezős Szövetség elnöke egyrészt köszönetet mondott, hogy ilyen világszínvonalú pálya épülhet, másrészt megemlítette, hogy Csepel számára számos előnnyel járhat annak megvalósulása; területrendezés és munkahelyteremtés szempontjából is sokat jelenthet a kerületnek, továbbá világversenyeknek adhat majd otthont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.