Egy amerikai kosaras a legértékesebb sportoló

A Forbes amerikai gazdasági magazin szerint a kosárlabdázó LeBron James a legértékesebb sportoló a világon.

TK
2014. 10. 09. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cleveland Cavaliers 29 éves sztárjának piaci értékét 37 millió dollárban állapította meg a lap, amely szerint a második helyezett golfozó, a szintén amerikai Tiger Woods jelenleg 36 milliót ér.

A rangsor harmadik helyére a svájciak klasszis teniszezője, a volt világranglista-vezető Roger Federer került 32 millió dolláros értékkel, őt egy másik golfozó, az amerikai Phil Mickelson követi 29 millióval.

A 2013-as évre vonatkozó listát Woods és Federer holtversenyben vezette egyformán 46 milliós piaci értékkel.

A Forbes szerint a legértékesebb sportklub a New York Yankees baseballcsapata, amelyet a két spanyol futballegyesület, a Real Madrid és az FC Barcelona követ. A legértékesebb esemény a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntője, a Super Bowl, amely a magazin szerint még a nyári és téli olimpiánál, illetve a labdarúgó-világbajnokságnál is többet ér.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.