Felavatták a BVSC megújult uszodáját

866 millió forintból modernizálták az uszoda épületét, amely a padlótól a mennyezetig megújult.

NT
2014. 10. 08. 0:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balog Zoltán ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az újjászületett sportcentrum valóban méltó Zuglóhoz, Budapesthez, Magyarországhoz, és különösen méltó az ebben az uszodában űzhető vizes sportokhoz.

Kiemelte a vízilabdában és úszásban elért nagyszerű eredményeket, és emlékeztetett rá, hogy 2016-ban junior úszó-Európa-bajnokságnak, 2017-ben junior úszó-vb-nek, 2021-ben pedig felnőtt vizes világbajnokságnak adhat otthont Magyarország. „Ezekhez a világeseményekhez is megfelelő felkészülési lehetőséget ad a megújult BVSC-uszoda” – mondta a miniszter.

Rozgonyi Zoltán felidézte, hogy az elmúlt egy évben átfogó fejlesztések kezdődtek a korábban elhanyagolt Szőnyi úti sporttelepen. 866 millió forintból modernizálták az uszoda épületét, amely a padlótól a mennyezetig megújult, beleértve a nyílászárókat, a korlátokat, a lépcsőket, valamint a műszaki berendezéseket is, a világítástól kezdve a vízgépészeten át a kazánokig.

A lelátó befogadóképességét ezer főre emelték, és a nagy uszoda tőszomszédságában jelenleg új tanuszoda is épül 569 millió forintért.

Az ünnepség keretében Balog Zoltán elismerő oklevelet adott át Blaskó Bálint speciális olimpikonnak, a BVSC-Zugló Down-szindrómás úszójának, aki a szeptemberi, antwerpeni Speciális Európa Játékokon egyéniben bronz-, váltóban pedig ezüstérmet szerzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.