Futamokat hagy ki két kiscsapat is

Kihagyja az egyesült államokbeli és a brazíliai Forma–1-es világbajnoki futamot a Caterham és a Marussia.

BM
2014. 10. 25. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a két csapat nem utazik el Amerikába – közölte az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone.

A pénzügyi válságban lévő Caterham gazdasági ügyeit péntektől csődbiztos felügyeli, a Marussia pedig, amely ugyancsak financiális nehézségekkel küzd, még mindig a három hete történt súlyos baleset hatása alatt van. A szuzukai drámai ütközés óta francia pilótáját, Jules Bianchit a jokkaicsi Mei-kórház intenzív osztályán ápolják, s állapota a legutóbbi híradás szerint változatlanul kritikus, de stabil.

Azzal, hogy a két csapat autóit és felszereléseit nem szállítják el Austinba, a jövő vasárnap esedékes futamra, a Caterham és a Marussia a november 9-i, Sao Pauló-i versenyről is lemarad, mert a teljes mezőny az Egyesült Államokból utazik Brazíliába.

Az idény utolsó futamát – melyen kétszeres pontokat osztanak – november 23-án rendezik Abu-Dzabiban.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.