Futással ünnepel a Vasas Pasaréten

Százéves a Vasas atlétika-szakosztálya, ez alkalmából pénteken ünnepélyes keretek között adták át a Pasaréti úti Sportcentrumban épített fedett futófolyosót.

LM
2014. 10. 10. 21:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntő részben a fővárosi egyesületeknek biztosított központi támogatásból megvalósított beruházásnak köszönhetően a Vasas atlétái az őszi-téli időszakban is ideális körülmények között készülhetnek.

A százhúsz méter hosszú, háromsávos, rekortánborítású, fedett futófolyosót, amely a klub tájékoztatása szerint 25 millió forintos állami támogatással épült, Simicskó István sportért felelős államtitkár és Markovits László klubelnök részvételével avatták fel.

„Jó volt látni, hogy a Vasas Sport Club a régi legendákkal és a gyerekekkel, családi körben ünnepelte az atlétikai szakosztály századik születésnapját – idézte a Vasas közleménye az államtitkárt. – Az atléták és az egész klub nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország sportnagyhatalommá váljon. A Vasas nagy családja és az itt sportoló gyerekek megérdemlik ezt a támogatást.”

„Büszkék vagyunk rá – mondta Markovits László –, hogy egy évvel a Kovács Pál Vívócsarnok átadása után ismét ünnepélyes avatásra került sor Pasaréten. Az infrastruktúra modernizálása továbbra is stratégiai célja a klubnak, és úgy gondolom, hogy kiemelt fővárosi egyesületként többek között az ilyen beruházásokkal tudjuk a legfelelősségteljesebben felhasználni a magyar államtól kapott támogatást.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.