Görbicz Anita riporterként készült a soros BL-meccsre

Az ETO klasszisa interjúkat készített csapattársaival és rögzítette Löke és Kovacsics késését.

Ch. Gáll András
2014. 10. 26. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha létezik női kézilabdában előre lefutott meccs, akkor a vasárnap 17 órakor kezdődő Savehof – Győri Audi ETO parti az. A magyarok címvédőként, a Lokomotiva Zagreb elleni 32-23-as múlt heti sikerrel érkeznek, a svédek pedig a Viborgban elszenvedett 38-25-ös trauma emlékével várják őket.

No meg a BL-főtábla legalacsonyabb játékosával, a 164 centiméteres szélsővel, aki a legmagasabbal, a 198 centire nyúlt Planéta Szimonettával is szembekerülhet a pályán.

Louise Sand először is egy svéd közmondást idézett, amely szerint jobb kicsinek és gyorsnak lenni, mint nagynak és lassúnak – ehhez mi azt a legújabb bölcsességünket tehetjük hozzá, hogy legjobb nagynak, erősnek, ügyesnek és gyorsnak lenni, és a Győr együttesében többen is ilyenek –, majd a kontinentális szövetség, az EHF honlapjának nyilatkozva úgy fogalmazott: „Óriási élmény lesz a mi kis csarnokunkban a Győrrel játszani. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfél akaratlanul is le fog becsülni minket egy picit, ezért ha a legjobbunkat nyújtjuk, meglepethetjük. Hiszek magunkban.”

Hát még az ETO menői, akik szombaton roppant vidám hangulatban keltek útra. Görbicz Anita például a buszra szálláskor villáminterjúkat készített társaival. Szepesi Ivettet a közérzetéről faggatta, mire a szélső elárulta, hogy szerdán ugyan belázasodott, de antibiotikumokat kapott, és most már minden rendben. Bognár-Bódi Bernadett elmondta, nagyon szeret Svédországban járni meg általában az északi országokban is, mert Dániában légióskodott.

Görbicz Herr Orsolyánál arról érdeklődött, sütött-e süteményt, majd a nemleges válasz hallatán kijelentette: „szégyelld magad”. Erre még inkább adott okot Heidi Lökének és Kovacsics Anikónak, hisz megállapította, hogy mindketten késtek, és operatőr kollégáját arra kérte, e tényt kamerájával rögzítse.

Görbicz Anitának egyébként is minden gesztusa arról árulkodott, hogy már nemcsak játék-, hanem mókamester is, a legszélesebb mosollyal például Macarena Aguilart üdvözölte, akit egyébként az ő posztjára szerződtettek. Hiába, a megalapozott, éveken át épített önbizalom a jó kedély alapja – és ez remélhetőleg a vasárnap délutáni meccsen sem csorbul szemernyit sem. Ahogyan Herr Orsolya ígérte: „Odatesszük magunkat, és akkor boldogan jövünk haza.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.