Görbiczék agyonverték Hamupipőkét, de nem bánja

Első BL-meccsén, azaz bálján bátran kezdett Győrben a zágrábi Hamupipőke, de súlyos verést kapott.

Ch. Gáll András
2014. 10. 20. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az az első BL-fellépéshez illik, a Lokomotiva lelkesen, rohanósan, vagányan kezdett vasárnap este Győrben, és 7–5-re még vezetett is. Majd ahogyan ugyancsak az első BL-fellépéshez, no meg inkább a címvédőhöz illik, szünetre már a hazaiak léptek meg 17–13-ra, és végül csupán az maradt a kérdés, összejön-e a tíz gól differencia. Nem jött, ám a 32–23-as győri diadal után – amely a babáját váró Katrine Lunde és az ujjtörést szenvedett Susann Müller nélkül született meg – szinte minden érintett elégedetten nyilatkozott.

Ambros Martín, a hazaiak trénere ekképpen: „A legjobbunkat kellett nyújtanunk, hogy győzni tudjunk. Harcos mérkőzés volt az első pillanattól kezdve. Minden első mérkőzés nehéz, ez látszódott is, lépésről lépésre haladtunk, hangyaszorgalommal dolgoztunk az újabb gólokért és kivédekezett támadásokért. Bízom benne, hogy a mai munkánk és győzelmünk megalapozza a további eredményeinket.”

A hét góljával a kilencgólos Amorim mellett vezéregyéniséggé előlépett Kovacsics Anikó hasonló szellemben mondta: „A meccs elején valóban látszódott, hogy nehezen indulunk be. Nagyon vártuk már a mai napot, mert szerettük volna látni, hol tartunk a felkészülésben. Nehéz első félidő után örültünk, hogy összeállt a játékunk, főleg a védekezésünk vált hatékonyabbá. A BL most beindul, jön a heti két mérkőzés, de nem bánjuk, élvezni fogjuk, hiszen ezért dolgoztunk idáig.”

A zágrábiak mestere, a hajdani remek horvát válogatott szélső, Irfan Smajlagic sem borongott sokat: „Kiváló játékot láttunk, nagyon magas szintű kézilabdát, nagyon kemény ellenféllel szemben. Nekünk ez volt az első BL-mérkőzésünk, fontos, hogy meglássuk a saját hibáinkat, ezután azon leszünk, hogy minél hatékonyabban ki tudjuk őket javítani.”

Ha ez sikerül, a zágrábiak akár még tovább is evickélhetnek a C csoportból, hiszen a megreformált lebonyolítás miatt mindegyik kvartettből hárman mennek tovább a tizenkét csapatos középdöntőbe, és a Sävehof igazán nem tűnik megelőzhetetlennek, még a horvátok számára sem. A svéd egylet ugyanis Viborgban 38–25-ös veréssel rajtolt, és vasárnap a Győr ellen sem lehetnek sokkal merészebb céljai. Azt ellenben eddig is tudtuk, hogy a Viborgra figyelni kell, és 12 gólt szórt szerb átlövője, Szanja Damnjanovics ezt tovább nyomatékosította.

Sima, egyaránt öt-öt gólos győzelemmel nyitott az ETO középdöntős ágán a norvég Larvik és a román, nagybányai Baia Mare is (utóbbi alakulatban Szűcs Gabriella két gólt szerzett), a túloldalon pedig máris egymásnak ütközött a két délszláv nagyágyú. Ez a Vardar Szkopjének fájt jobban, mert a Buducsnoszt Podgorica 23–17-tel átgyalogolt rajta, a Győrből Montenegróba visszaszerződött Katarina Bulatovics öt találatával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.