Hihetetlen, mit művelt Wozniacki és Sarapova

Maratoni mérkőzés a női tenisz WTA-világbajnokságán, az esélytelenebb Wozniacki győzelmével.

2014. 10. 21. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női teniszezők szezonzáró csúcsviadalán kedden a Fehér csoportban is megkezdődtek a küzdelmek, és az idei Roland Garroson diadalmaskodó Marija Sarapova nem akármilyen műsort hozott össze a US Openen döntős Caroline Wozniackival (nyitóképünkön). A két szőke ciklon, egykori világelső, a világranglista jelenlegi második és nyolcadik helyezettje a végletekig gyötörte egymást. Az első szettet Wozniacki – aki tehát utolsóként csúszott be a vb mezőnyébe – nyerte 7:6-ra (a rövidítésben 7-4-re kerekedett felül), a másodikat az esélyesebb Sarapova ugyancsak 7:6-ra (7-5). Pedig Wozniacki ebben is vezetett 5:3-ra, 5:4-nél pedig a meccsért adogathatott, de nem jött össze neki. 6:5-re már Sarapova vezetett, és már ekkor is szettlabdája volt egy hatalmas bírói hiba miatt: az orosz szélesre ütötte a labdát, nem is kevéssel tévesztette el a célterületet, ellenfelének azonban már nem volt lehetősége challenge-re.

 

A döntő szettben a dán hozta a saját adogatójátékát, majd elnyerte ellenfeléét, azonban Sarapova 2:2-re egyenlített. Ezután viszont újra Wozniacki percei következtek, 5:2-re elhúzott, majd fogadóként jutott meccslabdához, és élt is a lehetőségével. A maratoni mérkőzés 3 óra 16 percig tartott! Sarapova pedig olyannyira mérges volt, hogy pusziról szó sem lehetett a felek között

A másik keddi meccsen is vaskos meglepetés született, Radwanska legyőzte Kvitovát.

WTA-vb, Fehér csoport, 1. forduló:

Caroline Wozniacki (dán, 8.) – Marija Sarapova (orosz, 2.) 7:6 (7-4), 6:7 (5-7), 6:2
Agnieszka Radwanska (lengyel, 6.) – Petra Kvitova (cseh, 3.) 6:2, 6.3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.