Hoki, magyar

Ilyet még nem látott a magyar sport.

2014. 10. 08. 2:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hári Norbert bátyja, az akkor tizenkét éves János tehetségére figyeltek fel Svédországban, még 2005-ben. Ösztöndíjat ajánlottak a magyar hokis palántának, s hamarosan az egész család a skandináv országba költözött. János 2011-ben nem csupán a svéd első vonalban, hanem a magyar válogatottban is debütált, s azóta is alapembere a nemzeti csapatnak.

Az eszem svéd, a szívem azonban magyar – felelte arra irányuló kérdésünkre, hogy a magyar mez miért fontos neki. Időközben az öccse is felcseperedett, aki hasonlóan gondolkozik. Csakhogy ő még tízéves sem volt, amikor a család Svédországban telepedett le, s a nemzetközi szövetség szigorú szabályai szerint emiatt hokiban svédnek számít.

A magyar szövetség hiába feszegette, ezt a zárat nem tudta feltörni, így maradt a kiskapu. Ha Hári Norbert lehúz két idényt egy magyar klubban, akkor „hokimagyarrá” válik. A játékos e héten bemutatkozik a Debrecen színeiben.

Modern hazafiság a 21. század sportjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.