Így csapódott be Bianchi a Japán Nagydíjon

Előkerült egy amatőr felvétel a francia pilóta hétvégi, szuzukai balesetéről.

MNO
2014. 10. 06. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amatőr felvételt egy szurkoló készítette, aki pont a Dunlop-kanyarba kapott jegyet, nem messze attól a ponttól, ahol Jules Bianchi belecsapódott a Sutil kicsúszott autóját mentő darus traktortól. A francia pilótát azonnal kórházba szállították a balesetet követően.

Kritikusnak, de stabilnak nevezte Jules Bianchi állapotát Matteo Bonciani, az F1 szóvivője. Hétfőn megérkeztek Japánba a pilóta szülei, Christine és Philippe Bianchi. Nizzából Jokkaicsibe Dubaj és Oszaka érintésével csaknem 24 óráig tartott az útjuk. Bonciani az amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy Gérard Saillant, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi bizottságának elnöke – aki felügyelte Michael Schumacher kezelését is, amikor a német expilóta síbalesete után kómában volt – ugyancsak Japánba utazott, Bianchi ügynökével, Nicolas Todttal együtt.

A Mie kórház – ahol a versenyzőt ápolják – hétfőn nem közölt semmit Bianchi állapotáról, a Marussia pedig jelezte, tiszteletben tartja a versenyző családjának kéréseit, s azoknak megfelelően ad majd tájékoztatást.

A súlyos fejsérüléssel kórházba szállított pilóta koponyájából műtéti úton vérömlenyt kellett eltávolítani. A BBC és a L’Équipe korábban egyaránt arról számolt be, hogy a műtétet követően Bianchi magától lélegzik, nem kellett lélegeztetőgépre kapcsolni. A pilótát az operáció után intenzív osztályra szállították.

(A videót a Hír 24-en vettük észre.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.