Ilyen hideg zuhany még nem ért bennünket

Az ifjúsági olimpiai bajnok s már a felnőtt mezőnyben is GP-3. Gercsák Szabina hamar kiesett a junior vb-n.

2014. 10. 24. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gercsák Szabinát az idei eredmények alapján világranglista-vezetőként az első helyen emelték ki a junior vb női 63 kg-os súlycsoportjában, ám mindössze harminckét másodpercet töltött a tatamin. A Hell-Miskolci Judo Club 18 éves versenyzője első meccsén, a 32 között egy erősen vitatható ipponnal nagyon gyorsan kikapott a brit Katie Jemima Yeats-Browntól, aki a világranglista 13. helyezettje, s csak egy évvel idősebb nála. A brit lány eddigi legjobb eredménye az idei Nemzetközösségi Játékokon szerzett bronzérme.

Gercsák Szabina idén az egyértelműen legfontosabb versenyének számító nankingi ifjúsági olimpián aranyérmes lett, megnyerte a bukaresti junior Eb-t is, és a felnőtt Grand Prix-sorozatban ugyancsak szerzett érmet: a samsuni GP-n a harmadikként zárt. A dobogó harmadik fokára állhatott a varsói Europen Open-viadalon is. Utólag már könnyen okos az ember, de két héttel a junior vb előtt talán nem kellett volna kiutaztatni Kazahsztánba, az asztanai GP-re, ahol a 16 között kiesett, így nem éppen feldobódva érkezhetett meg Floridába. S azt még nem is említettük, hogy szeptember végén úgy nyerte meg a junior Eb-t, hogy nem volt egészséges, elmondása szerint annyira fájt a dereka, hogy ülni se bírt. Most a kiesése természetesen hatalmas hideg zuhany a magyar cselgáncssportnak, ám egyúttal intő jel is, hogy az értékeinkre jobban kell figyelnünk.

Az idei cseljabinszki felnőtt világbajnokságon a férfi 90 kg-ban ezüstérmes, a montpellier-i Eb-n pedig harmadik helyen zárt, még csak 20 éves Tóth Krisztián három győzelemmel bejutott a legjobb négy közé. A KSI versenyzőjére azonban az elődöntőben az éjjel nagyon kemény ellenfél vár, a grúz Beka Gviniasvili, akitől az ulánbátori Grand Prix döntőjében és a junior Eb-n is kikapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.