Ilyen sikerük még nem volt a dzsúdósoknak

Kiemelkedő szeptemberi eredménysorával a Hell Miskolci Judo Club nyerte „A hónap műhelye” díjat.

FT
2014. 10. 29. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye” díj, amelyet története során először nyertek el dzsúdósok. Győzelmük értékét növeli, hogy rendkívül erős mezőnyben vívták ki az elsőséget.

A MOB és az Utanpotlassport.hu tájékoztatása szerint a szavazólapra a számos remek eredménylistát produkáló műhely közül a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub, az Egri VSI (ökölvívás), az ESMTK (birkózás), a Halker-Király Team Kick-box Akadémia, továbbá a Hell Miskolci Judo Klub került. Végül is a miskolciak teljesítménye győzte meg a leginkább a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselőiből álló kuratóriumot, így az övék lett szeptemberben „A hónap műhelye” díj.

Nem véletlenül. A miskolci Gercsák Szabina (nyitóképünkön) azután, hogy végigsöpört az augusztusi ifjúsági olimpia 63 kilós mezőnyén, megtette ezt szeptemberben, a Bukarestben rendezett junior Európa-bajnokságon is. Csupán az elődöntőben töltött négy percet a tatamin – a többi mérkőzését jóval rövidebb idő alatt nyerte meg –, s miután a döntőben a hollandok világbajnokát is felülmúlta, fölényes magabiztossággal lett aranyérmes. Semmi meglepő nem volt tehát abban, hogy augusztus után – összességében immár az ötödik alkalommal „A hónap műhelye” díj történetében – ismét a jelöltek között szerepelt a borsodi egyesület.

Gercsákon kívül persze másokra is büszkék a Hellben. A tatabányai nemzetközi versenyen elért nagyszerű eredmények is azt mutatják, hogy a szakosztály a legkevésbé sem egyemberes: a miskolciak tizenkét arany-, hét ezüst- és hét bronzérmet nyertek a viadalon; közülük Jávorszki Eszter két korcsoportban is diadalmaskodott. A Flórusz János vezette egyesület 2012-ben alakult, s a sportágban hosszú ideje tevékenykedő, neves trénerek jelentik a garanciát a szakmai színvonalra. A klubban a mintegy nyolcvan versenyző mellett hozzávetőleg százhetven, tíz év alatti kis dzsúdós ismerkedik rendszeresen a sportág alapjaival.

A mind nagyobb népszerűségnek örvendő – és ez év eleje óta százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazott – közönségszavazás győztese a voksolás idején nagyszerű kampányt folytató, szintén pazar eredménysort (világbajnoki címek sokaságát) felmutató Halker-Király Team Kick-box Akadémia lett.

Az idei kilencedik kiírásra is több száz jelölést adtak le a sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium a szeptemberi eredmények, teljesítmények alapján a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül választotta ki azt az öt műhelyt, amely felkerült az Utanpotlassport.hu-n nyilvánosságra hozott szavazólapra. A helyezésekről ezt követően döntött a közönség, illetve a kuratórium.

Az ünnepélyes díjátadóra csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság székházában kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.