Imre Géza ezüstérmes, Szász Emese harmadik

Imre Géza ezüstérmet nyert a férfi párbajtőrözők svájci világkupaversenyén, Bernben, míg Szász Emese a harmadik helyen végzett a női párbajtőrözők olaszországi világkupaversenyén, Legnanóban.

BM
2014. 10. 25. 21:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 39 éves Imre – aki a válogatottal nyert már vb-t, Eb-t, illetve olimpiai ezüstöt és egyéniben is volt Európa-bajnok – a viadal honlapja szerint az olasz Massimiliano Bertolazzi 15-12-es legyőzésével jutott a legjobb 32 közé, ahol az idén Európa-bajnok Rédli Andrást állította meg ugyanilyen eredménnyel. A folytatásban a finn Niko Vuorinent 15-13-ra, a svájci Benjamin Steffent 15-10-re verte, majd az elődöntőben – ahol rajta kívül három francia lépett pástra – az év során egyéniben és csapatban is világbajnok Ulrich Robeirinél is jobbnak bizonyult, mégpedig 15-13-ra úgy, hogy az utolsó három tust ő adta. Végül a döntőben a francia válogatottal júliusban vb-aranyérmes Jean-Michel Lucenay-től 15-11-re kapott ki.

Imre és Rédli mellett még Somfai Péter nyert asszót a főtáblán: két ellenfelén jutott túl, ezzel a 14. helyen végzett.

Szász Emese a harmadik helyen végzett a női párbajtőrözők olaszországi világkupaversenyén, Legnanóban. A világbajnoki ezüst- és bronzérmes magyar vívó a viadal honlapja szerint a venezuelai Maria Martinezt 15-12-re verte, majd a japán Simookava Ajaka ellen 15-10-re nyert, a tavaly, Budapesten világbajnok észt Julija Beljajevát pedig 14-8-cal búcsúztatta. Az elődöntőbe az orosz Vijoleta Kolobjován jutott túl, mégpedig egy szoros, 10-9-es asszóval. A fináléért a román Ana Maria Branzával vívott a világranglistán éllovas Szász, de 15-12-re kikapott, így bronzéremmel fejezte be szereplését.

A 12 magyar induló közül négy került fel a 64-es főtáblára a 218 fős mezőnyben. Közülük Révész Julianna két asszót nyert, ezzel 14. lett. Harmadik mérkőzésén egyetlen tussal maradt alul az olimpiai és világbajnok, idén vb-ezüstérmes német Britta Heidemann-nal szemben, aki korábban Tóth Hajnalkát is búcsúztatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.