Iszonyúan megbüntették ezért: „Williams fivérek”

A női tenisztornákat szervező WTA egyéves eltiltással és pénzbüntetéssel sújtotta Samil Tarpiscsevet.

BuL
2014. 10. 18. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként is tevékenykedő sportdiplomata egy késő esti tévéműsorban ragadtatta el magát, ahová Jelena Gyementyjeva korábbi teniszezővel együtt hívták meg.

Stacey Allaster, a WTA ügyvezető igazgatója közölte, hogy a szervezet által kiszabható legmagasabb, 25 ezer dolláros bírságot rótták ki Tarpiscsevre, s egy évig nem vehet részt WTA-eseményeken. Egyben bocsánatkérésre szólították fel az orosz vezetőt.

A jelenleg zajló moszkvai torna versenyigazgatójának, Tarpiscsevnek az első reakciója azonban nem ez volt. „Elnézést kellene kérnem azért, mert nincs humorérzékük? Nem értem a büntetést” – mondta.

Később az orosz szövetség kiadott egy állásfoglalást, amelyben az elnök már azt közli, hogy nem állt szándékában megbántani senkit, és megbánta viccelődését. Hozzátette, a Williams nővérek „kiváló sportolók, akik az erő és kitartás megtestesítői”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.